Søsteren: 'Nicki Aabank er ikke typen, der bare forsvinder'

Søsteren: 'Nicki Aabank er ikke typen, der bare forsvinder'
Nathali Aabank er søster til Nicki Aabank, der har været forsvunden siden natten til søndag. Foto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 8. JUN 2021 • 16:43
| ABONNENT
8. JUN 2021 • 16:43

EFTERSØGNING

Vellidt og belæst med en stærk retfærdighedssans. Sådan beskriver hans søster og en nær veninde den 21-årige Nicki Aabank Gudbergsen, som har været forsvunden siden natten til søndag.

– Nicki er speciel. Det er han absolut. Han er overhovedet ikke en typisk 21-årig, der tænker byen, damer og alt sådan noget. Han er en mand af få ord, men han har nogle vilde værdier, og dem går han meget op i, fortæller søsteren Nathali Aabank om sin bror og uddyber:

– Han har for eksempel aldrig shoppet i H&M og sådan noget, fordi det er børnearbejde, og det vil han ikke støtte.

Til spørgsmålet, hvad der gør Nicki Aabank til en god ven, svarer veninden Marie-Louise Møller Thorsen:

– Han er simpelthen så omsorgsfuld og tænker på alle andre mennesker end ham selv og lytter til problemer, hvis folk er kede af det og sørger altid for at give én et smil på læben.

På tærsklen til livet

Nathali og Nicki Aabank er vokset op under samme tag, og søsteren fortæller, at udover træning og gåture, var hans overvejende interesse politik og historie.

– Han har altid gået meget op i politik og historie. Det vil alle hans venner også sige, at han er lidt speciel. Men han har aldrig nogensinde gjort en flue fortræd, siger Nathali Aabank.

Samme billede giver Marie-Louise Møller Thorsen.

– Han læser meget politik og jura for sjov, og fordi han synes, det er interessant, og noget han godt kunne se sig selv i på længere sigt.

Nicki Aabank diminterede fra gymnasiet sidste sommer og har ifølge søsteren brugt det forgange år på at finde ud af, hvad han skulle kaste sig over, nu hvor studenterhuen var kommet i hus.

– Han synes, det har været lidt svært at finde ud af, hvad han skulle lave, efter han blev student i sommer. Men han har søgt ind på nogle forskellige ting og drømmer om at flytte til Fyn.

– Han har flere venner, der er flyttet dertil, og jeg tror, at netop fordi han ikke er flyttet hjemmefra endnu, så vil han gerne tage det helt store skridt og flytte over og stå lidt på egne ben.

Et rødt hjerte

Ifølge Nathali Aabank, var Nicki Aabanks fremtidsplaner et arbejde i fagbevægelsen.

– Han har snakket om folkeskolelærer, arbejde i fagforening eller læse historie. Det er jo meget atypisk for folk på hans alder. Alle hans venner vil gerne lave noget hipt og sejt. Nicki vil bare gerne arbejde i en fagforening.

– Det er en ting, han går op i, og han læser jo også helt vildt. Det er også derfor biblioteket har været et af de steder, vi har ledt flere gange. Det har været et af hans tilflugtsteder.

Tilflugsted fra hvad?

– Måske han har haft et pres på skulderen over, at han ikke helt ved, hvad han vil, og gået og ventet på, om han er blevet optaget på de forskellige steder, han har søgt ind på.

Du siger han går meget op i menneskerettigheder og sådan noget. Har det også påvirket ham følesesmæssigt, at verden er et hårdt sted at være i?

– Ikke på sådan en touchy-feely måde. Mere sådan at han godt kan lide en god debat, hvor nogen måske ser det som om, han vil skændes og er lidt provokerende, men han har bare nogle meget stærke holdninger.

Så han holder sig ikke tilbage fra en debat?

– Nej, ikke hvis han føler sig sikker i sin sag.

Kommer I nogensinde op at diskutere?

– Ikke sådan slemt, for han har sgu ret i de fleste ting, han siger. Også fordi han studerer alting, og er han i tvivl om noget, så læser han op på det. Så han har nogle ret gode comebacks til alting.

Ikke den spontane type

Der tegner sig altså et billede af en ganske almindelig ung mand, med politiske passioner, et fornuftigt hoved og med nysgerrighed på både viden og livet.

Derfor undrer hans forsvinden også søsteren.

– Han er ikke den spontane type, der tager med en eller anden halvfremmed hjem. Så det er også derfor, vi har været så bange fra start af, fordi det ligner ham på ingen måde.

Du siger det ikke ligner ham at forsvinde på den her måde, men har han før gjort noget, hvor han ikke har givet lyd fra sig?

– Nej, overhovedet ikke. Så har det været noget med, at han har sovet hos en kammerat og ikke har haft strøm på sin telefon, men så har han opladt den, når han vågnede og gået direkte hjem. For han er typen, der går hjem, når han vågner, hvorend han har sovet henne.