Søster til forsvunden 21-årig: 'Vi vil bare gerne have ham hjem'

Søster til forsvunden 21-årig: 'Vi vil bare gerne have ham hjem'
– Vi er over det stadie, hvor vi er irriterede på ham. Vi vil bare gerne have ham hjem, siger Nathali Aabank, der er søster til den forsvunde Nicki Aabank. Foto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 8. JUN 2021 • 14:29
| ABONNENT
8. JUN 2021 • 14:29

EFTERSØGNING

Nathali Aabanks bror Nicki AaBank er væk på tredje dag, og da Bornholms Tidende møder hende hjemme i Nylars, er det første spørgsmål på én gang dumt, men også vigtigt.

Hvordan har du det?

– Jeg ved det ikke helt. Det er svært at vide, hvad jeg skal tænke og føle. Nogle siger, at skulle han være druknet, så var han skyllet ind nu. Så er der nogen, der siger, der godt kan gå flere dage, før han vil skylle ind. Så er der nogle, der siger, han måske er faldet et eller andet sted og ikke kan få hjælp, og så kan jeg slet ikke holde tanken ud, at han ligger derude et eller andet sted og er bange.

Nathali og Nicki Aabank kommer ud af en søskendeflok på fem. Sidst Nathali Aabank så sin bror var hjemme hos moren og papfaren i sidste uge, og sidst hun snakkede med Nicki var torsdag-fredag.

– Det er ikke, fordi vi sådan jævnligt snakker, men vi har jo sådan en snapstreak på snapchat (en kæde af beskeder og billeder på en app på telefonen, red.), som alle unge mennesker har, og der har vi sendt beskeder til hinanden hver dag.

Ingen har set noget

Det var én af Nicki Aabanks kammerater, som ringede til hende søndag, efter hun havde fået fri fra arbejde, og spurgte om hun havde hørt fra ham. Det havde hun ikke, og hun skyndte sig ind på de sociale medier for at se, om hun kunne kontakte ham der.

– Det var 18 timer siden, han sidst havde været aktiv på Facebook. Så der går det op for os, at han reelt har været savnet siden de (vennerne, red.) sidst så ham klokken 2.

Derefter gik det stærkt. Nathali Aabank tog straks hen til moren og papfaren, som i weekenden var på Sjælland til fødselsdag, for ved selvsyn at tjekke, at han ikke var dér. Men Nicki Aabank var ingen stedet i huset, og hans værelse stod fuldstændig urørt.

– Han har aldrig været hjemme, efter han forlod den fest.

Ingen har hørt noget

Nathali Aabank begyndte herefter at ringe rundt. Først til moren og papfaren, der befinder sig på Sjælland. De havde heller ikke hørt fra sønnen. Dernæst ringede hun til politiet.

– Hvor jeg sagde: ”Jeg ikke aner, hvad jeg skal gøre i den her situation. Jeg ved ikke, hvad jeg starter med, men han er væk."

Politiet gik i gang med eftersøgningen, og Nathali begyndte at organisere sine og brorens omgangskreds, som søndag aften tog ud og ledte fra Kanondalen, ud på stranden, op til skovstykket og så hele vejen ud forbi hotellerne ude på Strandvejen og tilbage i igen samme vej og op igennem løkkerne.

– Så vi har ledt lige så snart, det gik op for os, at han var væk.

Hvornår begyndte panikken at indfinde sig?

– Det har været, da han ikke havde snakket med nogen af vores forældre, og at han ikke havde været på sin telefon i så mange timer. Altså han er trods alt 21 år, han lever på den telefon.


Vicepolitiinspektør ved Bornholms Politi, Henrik Schou, oplyser, at man har left efter Nicki Aabank fra vand siden og i havnen, langs kysten syd og nord for Rønne, samt i selve Rønne. Grafik: Christina Skovmose

Ingen fært

Vicepolitiinspektør ved Bornholms Politi, Henrik Schou, oplyser, at man har ledt efter Nicki Aabank fra vandsiden og i havnen, langs kysten syd og nord for Rønne samt i selve Rønne, hvor politiet har haft to udgangspunkter:

– Det første udgangspunkt har været Møllegade, hvor han har været til fest med en radius på cirka 250 meter rundt om det sted, hvor vi har været og kimet dørklokker. Og da vi var færdig med det, har vi taget det udgangspunkt, hvor nogle mener at have set ham senere omkring Bækken omkring Skot-Inn. Der har vi lavet et tilsvarede 250-300 meter radius og gået dér.

Hjemmeværnet og beredskabet bistod mandag politiet med i alt 66 mand, ligesom JRCC har været på vandet med to både, der kan gå ind på 70 centimeters dybde. Ligesom politiet også har haft en drone i luften. Og tirsdag klokken 14 kommer organisationen Missing People til Bornholm for at hjælpe politi og pårørende med at lede efter Nicki Aabank.

Politiet har ikke nogen fysiske spor at gå efter, og det betyder også, at hundene ikke har kunnet finde noget på Nicki Aabank.

– Vi har ikke haft noget udgangspunkt, vi kan arbejde med hundene fra. Altså man kan ikke bruge hundene, hvis man ikke har en frisk fært.

Af samme årsag bliver hjemmeværnet og beredskabet heller ikke indsat igen, før man finder nye spor.

– Men de er helt sikkert klar, når vi gør.

Vil bare gerne have ham hjem

I Nylars sidder Nathali Aabank og ser ind i endnu en dag fyldt med ængstelse og en masse stillingstagen, men hun glæder sig til, at Missing People kommer over og hjælper med det praktiske, især organiseringen af frivillige.

Det var Nathali Aabank selv – på en masses opfordring – der tog kontakt til dem.

– Jeg havde bare brug for, at der skete noget mere, for efter to dage, hvor vi har gennemsøgt hele Bornholm, føler jeg mig bare på bar bund og med ingen ideer om, hvor vi skal starte eller slutte. Så jeg ringede til dem i går (mandag, red.) aften, og efter fem minutter fortalte min kontaktperson Berlinda mig, at de rejser i morgen.

Når Missing People overtager, kan hun således slippe tøjlerne, og bare være en søster, der savner sin forsvunde bror.

Hvordan er dit håb for, at han kommer hjem?

– Det går sådan lidt op og ned. For hvor længe skal der gå, før man bare går ud fra, at han er død. Kan han måske alligevel være rejst, siden han er så svær at finde. Det er mega svært. Vi har intet at forholde os til.

Hvad vil du sige til ham, hvis han kom ind ad døren lige nu?

– Hvor fuck har du været?

– Altså jeg håber jo stadig, at han har fundet en eller anden sød én, som ingen kender noget til og så er flov over, at han ikke har givet lyd fra sig i tre dage. Men jeg vil bare være glad, og jeg vil aldrig nogensinde være sur på ham. Vi er over det stadie, hvor vi er irriterede på ham. Vi vil bare gerne have ham hjem.