Snart skal Svanekes huse studeres

Snart skal Svanekes huse studeres
Svaneke har masser af smukke bindingsværkshuse, som nu skal inspirere en gruppe bindingsværk-entusiaster. Foto: Marine Gastineau
NOTITS | 12. SEP 2024 • 16:00
NOTITS
12. SEP 2024 • 16:00

De skal tidligt op i København, hvis de skal med på turen til Svaneke den 27. september. Her er der nemlig netværksmøde om bindingsværk og bygningskultur, og det kan ikke komme bag på nogen, at studieturen efter netop disse to ting går til den fine købstad på østkysten.

"Svaneke har en ret enestående samling huse i østdansk byggestil og bindingsværk. Netværk for Bindingsværk har gennem årene forsøgt at have fokus på de mest interessante små og store købstæder med bindingsværk i Danmark. Dansk bindingsværkskultur er ikke bare en sammenhængende enkel stilart, men med mange forskellige udtryk og egnspræg."

Sådan skriver Netværk for Bindingsværk, som sammen med Svanekes Venner står bag arrangementet.

Mens de oversøiske deltagere allerede skal med bussen halv syv og kan forvente at være tilbage på fastlandet ud på aftenen, så kan man altså bare møde op i Svaneke klokken 11-16 og nyde en halv dag med smukt byggeri.

Der er croissanter og frokost i løbet af dagens gratis arrangement - det kræver dog tilmelding gennem en af de to foreninger, som hver har 20 pladser.

Henrik Søby som er formand for Svanekes Venner oplyser, at der dels er en rundtur i Svaneke og dels et informationsmøde på Svaneke Rådhus.

– Alt til gensidig inspiration og erfaringsudveksling.

FÅ ABONNEMENT