Skader for tocifret millionbeløb - men ingen erstatning

NOTITS | 6. FEB 2024 • 18:37
NOTITS
6. FEB 2024 • 18:37

Der er ikke umiddelbart udsigt til erstatning til Bornholms Regionskommune for skaderne, som stormfloden i oktober bragte med sig.

Det skriver DR Bornholm.

– Vores forsikring siger, at de umiddelbart ikke dækker, når der har været stormflod, og Naturskaderådet, der skal dække ved stormflod, siger, at de ikke dækker den type anlæg, der har taget skade. På den måde ender vi i et tomrum, siger Louise Lyng Bojesen, beredskabschef i Bornholms Regionskommune til DR Bornholm.

Og den manglende erstatning gør ondt på regionskommunen, som i forvejen ikke svømmer i midler. Den seneste vurdering fra kommunen er, at der lige nu er skader for omkring 12 millioner kroner, men der er endnu ikke dannet et fuldt overblik over skaderne, skriver DR Bornholm.

I december var vurderingen, at det ville koste 9,8 millioner kroner at udbedre skaderne efter stormfloden i oktober, så beløbet kan altså fortsat stige.

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 22-02-2024 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Torsdag eftermiddag, fredag morgen: Gode priser efter midnat. Gode som i meget, meget, meget lave. Mellem kl. 00 - 06 koster el 1,45 kr./kWh alt inkl. i gennemsnit. Det er cirka 2,45 kr./kWh billigere end kogespidspriserne kl. 17-18-19-20. Så flyt dit forbrug og få en yderligere besparelse. Opdateret kl. 13.14. Næste opdatering kl. 00.14.

Bornholms energi og forsyning