Salg af Østre gør skytter hjemløse: 'Det kræver en kran at flytte vores ting'

Salg af Østre gør skytter hjemløse: 'Det kræver en kran at flytte vores ting'
Rønne Skytteforening har klublokaler og skydebane i kælderen under Østre Skole. Arkivfoto: Jakob Nørmark
NYHED | RØNNE | ABONNENT | 29. NOV 2021 • 18:54
Holger Larsen
Journalist
NYHED | RØNNE | ABONNENT
29. NOV 2021 • 18:54

Rønne Skytteforening forventer, at klubben snart ikke længere vil råde over en 15 meter skydebane, efter at Østre Skole er blevet solgt.

RIK Bordtennis siger, at de fortsætter, lige så længe deres nøgle kan bruges til kælderlokalerne på Østre Skole, og der er lys og vand. Hvad gør I?

– Jeg tror, at vi gør det samme, siger Rasmus E. Lemvig, bestyrelsesmedlem i Rønne Skytteforening, som har 90 medlemmer.

Skytteforeningen har i mere end 60 år, siden 1960, haft en indendørs 15 meter bane i kælderen på Østre Skole i Rønne, hvor både riffel- og pistolskytter har dyrket deres sport i vinterhalvåret. Klubben har en udendørs skydebane i Robbedale, som riffelskytterne bruger i sommerhalvåret.

– Vi skal have et bestyrelsesmøde i december, hvor vi skal tale om, hvad vi gør. Vi kan ikke rigtig flytte de ting, vi har dernede i kælderen. Det vil kræve en kran at få vores ting op. Det er jo en hel bankboks. Det har også en økonomisk konsekvens for os, og hvor skal vi gøre af tingene?, spørger Rasmus E. Lemvig.

Er ikke optimist

Han er dog ikke i tvivl om, at skytteforeningen ryger ud:

– Vi blev allerede sidste år varslet om en opsigelse af kommunen, da der var planer om at etablere et sundhedshus. De nye ejere vil bygge boliger, og så tror jeg ikke på, at vi får lov til at have en skydebane i kælderen, siger han.

Rasmus E. Lemvig er ikke optimistisk med henblik på at finde et nyt sted til skydningen:

– Kommunen har allerede i forbindelse med planerne om et sundhedshus sagt, at de ville forsøge at genhuse os. Det er ikke sket endnu, og man finder ikke ret mange steder, som man bare kan flytte en skydebane til. Det kræver meget. Så vi forudser, at vi snart ikke har nogen 15 meter skydebane mere. Rigtig mange olympiske discipliner og DGI-skydninger er på 15 meter, og dem kan vi ikke deltage i.

Nylars er ikke et alternativ

Har I overvejet den nye skydebane i Nylars som en mulighed?

– Nej, det er det ikke. For mange af de kalibre, vi skyder med i kælderen, må vi ikke skyde med i Nylars. Vi favner bredt, og Nylars er kun et alternativ for 10 procent af vores pistolskytter. Resten kan ikke skyde der.

– Vi er er også den eneste forening på Bornholm, der er godkendt til dynamisk skydning, hvor man må bevæge sig fra en skydestilling til en anden, forklarer Rasmus E. Lemvig.

Han oplyser, at skydebanen på Østre Skole bliver brugt fem dage om ugen af nok cirka 50 skytter. Det er ikke kun skytteforeningen, men også Forsvarsbrødrene og Handicap Idræt, som bruger banen.

Skytteforeningen har selv tænkt i alternativer:

– Vi har i samarbejde med bueskytterne haft en idé om at bygge en pladehal til et fælles skydecenter. Vores problem er, at den skal fores indvendig med stål eller andet, og der skal laves udsugning. Men det har vi ikke lige to-tre millioner til, slutter Rasmus E. Lemvig.