Klub vil blive i Rønne: Nej tak til Østerlars

Klub vil blive i Rønne: Nej tak til Østerlars
Stenklubben har i mange år haft til huse i kælderen på Østre Skole i Rønne – sammen med Rønne Skytteforening og RIK Bordtennis. Foto: Berit Hvassum
NYHED | RØNNE | ABONNENT | 30. NOV 2021 • 19:00
Holger Larsen
Journalist
NYHED | RØNNE | ABONNENT
30. NOV 2021 • 19:00

Bornholms Stenklubs formand mener, at det er urealistisk med en flytning ud af Rønne.


Bornholms Stenklubs formand, Randi Christiansen, afviser, at det kunne være en løsning for stenklubben at flytte til Østerlars.

Stenklubben har i mange år haft til huse i kælderen på Østre Skole i Rønne – sammen med Rønne Skytteforening og RIK Bordtennis. Men med kommunens salg af den tidligere skole, står foreningerne med største sandsynlighed foran at skulle flytte.

Udvalgsformand Erik Lund Hansen nævner i en anden artikel her på siden, at en flytning til Multihuset i Østerlars kunne være en mulighed for stenklubben.

– Vi har været oppe at kigge. Vi kunne få et lokale i en kælder. Men det er alt for småt, og der er mørkt. Vi har en rigtig stor kælder på Østre, og vi har rigtig mange ting stående, siger Randi Christiansen, der også tror, at en flytning ud af Rønne vil betyde en lukning af klubben.

Gående eller cyklende

– Det passer ikke, at medlemmerne kommer fra hele Bornholm. De fleste kommer fra Rønne, og de kommer gående eller cyklende. Så kommer der nogle med bus ude fra øen. Men det kan være besværligt at komme med bus til Østerlars, siger Randi Christiansen.

Hun fortæller, at stenklubben før coronaen havde omkring 60 medlemmer, men at man under pandemien har været mere eller mindre underdrejede.

– Da det kørte godt, og alle de aktive kom, var vi over 20 til den ugentlige klubaften. Men nu kommer der syv-otte stykker, siger Randi Christiansen.