S efter salget af Østre: Svært at finde plads til alle foreningerne

S efter salget af Østre: Svært at finde plads til alle foreningerne
Foto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 29. NOV 2021 • 19:48
Holger Larsen
Journalist
| ABONNENT
29. NOV 2021 • 19:48

Det er en svær kabale at få plads til foreningerne, der i dag har til huse i den nu solgte Østre Skole i Rønne, siger udvalgsformand Erik Lund Hansen (S).

– Vi har prøvet at finde noget til dem allesammen, men det er en virkelig svær kabale, siger Erik Lund Hansen (S), formand for job-, udviklings-og fritidsudvalget, i en kommentar til situationen for foreningerne, som har til huse på Østre Skole.

Foreningerne kan imødese snart at skulle finde andre steder, efter at kommunen har solgt den tidligere skole i Rønne.

Især RIK Bordtennis er kommet med en skarp kritik af kommunen og især af de politiske flertal, som forleden godkendte et salg af skolen.

– Da vi satte skolen til salg første gang, havde vi en diskussion med foreningerne om det, og det endte med, at vi sendte dem en mail om, at de kunne blive der til skolen er solgt, og derefter havde de 14 dage til at komme ud. Sideløbende arbejdede daværende idrætsinspektør Carsten Clemmensen på at finde nogle tider til RIK Bordtennis i Rønne Idrætshal. Det lykkedes, men den løsning har man i RIK åbenbart ikke sagt ja til, for de er stadig på Østre Skole, siger Erik Lund Hansen.

– Jeg mener, at det ville være en god løsning, for jeg synes, at en idrætsgren som bordtennis hører til i en idrætshal, og dermed troede jeg, at sagen var løst. Det ville selvfølgelig være noget med at stille borde op og pakke ned igen i forbindelse med hver træning. Men de betingelser er der også andre, der har, tilføjer udvalgsformanden.

Midt i et vadested

– Vi har nogle udfordringer med lokaler, for vi er i et vadested med Dams Gård. Billardklubben kom til Vestermarie Skole og vil gerne tilbage til Rønne, og vi har en modeljernbaneklub og andre, der også gerne vil have et lokale. Vi skal om muligt anvise lokaler, men der står ingen steder, at det behøver være i lokalområdet, påpeger Erik Lund Hansen.

– Jeg håber, at kabalen kan gå op. Vi har tilbudt Rønne Skytteforening, at de kan komme til Nylars, hvor Nyvest også har sagt, at der er plads til dem. Men det har der ikke været interesse for i Rønne Skytteforening, konstaterer Erik Lund Hansen.

Stenklubben åben for at flytte

Mens fremtiden er uafklaret for RIK Bordtennis og skytteforeningen, er der måske en løsning på vej for Bornholms Stenklub, som også har til huse i Østre Skoles kælder, og som fylder meget.

– De er åbne for en ny placering, for de har medlemmer fra hele øen. Vi har været i dialog med Multihuset i Østerlars, om de har plads til stenklubben. Men om det kan lykkes, tør jeg ikke sige, oplyser Erik Lund Hansen.

Udvalgsformanden siger til slut, at man ikke kan udelukke, at der bliver plads til foreninger på Østre Skole under en ny ejer:

– Vi ved jo ikke, hvad køberne vil og hvilke muligheder, der vil være i fremtiden. Det kan man prøve selv at finde ud, når det bliver offentligt, hvem køberne er, siger Erik Lund Hansen.