Leder: Østre Skoles bygninger er reddet

Leder: Østre Skoles bygninger er reddet
LEDER | BORNHOLM | ABONNENT | 9. DEC 2021 • 05:30
LEDER | BORNHOLM | ABONNENT
9. DEC 2021 • 05:30

Det er en gevinst for Rønne, at Østre Skole både beholder sine fine bygninger og tilfører byen flere boliger.


Chapeau. Salget af Østre Skole har formået både at skaffe byen flere boliger, skille kommunen af med nogle vedligeholdelsestunge bygninger, bevare arkitekturen i Rønne og sikre os allesammen adgang til området med offentlige stisystemer. Godt gået.

At prisen kun er næsten 6,8 millioner kroner er måske mindre begejstringsværdigt. Men i det store regnestykke havde det kostet helt andre summer for kommunen at modernisere bygningerne til egen brug.

Østre Skole er fra 1906 og pavillonerne er tegnet at arkitekt Anton Haunstrup. Det er flot arkitektur, som vi nødigt ville være foruden. Derfor er det en fornøjelse, at den nye investorgruppe planlægger at sætte de historiske bygninger i stand og gøre dem brugbare til de boliger, som de fleste er enige om, at Bornholm har brug for til sin udvikling.

114 nye boliger er en hel del på den bornholmske skala. Vi har cirka 20.000 boliger og drømmer om at tiltrække 2.000 nye tilflyttere.

114 nye boliger er en hel del på den bornholmske skala. Vi har cirka 20.000 boliger og drømmer om at tiltrække 2.000 nye tilflyttere. De bor oftest flere i samme bolig. Dermed er 114 nye boliger en væsentlig byggeklods for at nå de 2000 nye tilflyttere.

Den historiske værdi, som området har, bliver beskyttet af, at offentligheden stadig får adgang til området. Det bliver heldigvis ikke et nyt privat område men en blivende del af vores fælles Rønne.

Det er rigtig godt set af både kommunalbestyrelse og investorer.

Det bliver spændende nu at høre investorerne og deres arkitekter, hvordan de mere konkret vil gribe den nye investering i Rønne an. Hvordan bliver materialerne for det nye byggeri, bliver de historiske bygninger ført tilbage og skånsomt moderniseret? Det bliver også interessant at følge de nye seniorbofællesskabers rammer og koncept.

Taberne er i første omgang de foreninger, der indtil nu har boet på skolen. Hvordan deres fremtidige rammer bliver er endnu uvist.

Vi krydser fingre for, at de får en god løsning, og ser med nysgerrighed frem til at følge tilblivelsen af de 114 nye boliger.