Kommunen: Investorgruppe vil etablere op til 114 boliger på Østre Skole
Der kommer nyt liv i de historiske bygninger. Arkivfoto: Berit Hvassum

NYHED | RØNNE
6. DEC 2021 • 17:18

Kommunen: Investorgruppe vil etablere op til 114 boliger på Østre Skole

I denne version af artiklen er tilføjet en oversigtstegning over Østre Skoles kommende anvendelse.

Med projektet "Boliger og byliv i historiske rammer" tilbyder investorgruppen  regionskommunen at bevare den eksisterende bygningsmasse på Østre Skole og løfte de historiske bygninger ind i en ny tid.

Boligudvikling med nye byrum er planen for Østre Skole i Rønne, som er blevet solgt for 6.750.000 kroner til en investorgruppe.

Det skriver regionskommunen i en pressemeddelelse.

På kommunalbestyrelsesmødet den 25. november blev det på lukket møde besluttet at sælge Østre Skole til en investorgruppe, der i tæt samarbejde med arkitektgruppen Arkitema havde indsendt et købstilbud og visionsprojekt for området med titlen "Boliger og byliv i historiske rammer".

 

Vi får både nye boliger,
som vi har hårdt brug for,
og samtidig får vi nye
offentligt tilgængelige byrum
til glæde for alle i byen

 

Borgmester Thomas Thors siger i pressemeddelelsen i forbindelse med beslutningen:

– Investorgruppen og Arkitemas vision for en omdannelse af Østre Skole rammer plet i forhold til de ønsker, vi har haft for områdets udvikling. Vi får både nye boliger, som vi har hårdt brug for, og samtidig får vi nye offentligt tilgængelige byrum til glæde for alle i byen. Derudover kommer der nyt liv i de historiske bygninger, så vi bevarer de flotte gadeforløb.

Med projektet "Boliger og byliv i historiske rammer" tilbyder investorgruppen Bornholms Regionskommune at bevare den eksisterende bygningsmasse på Østre Skole og løfte de historiske bygninger ind i en ny tid og anvendelse via omdannelse til varierende boformer. Således er det planen at etablere familieboliger i de smukke gamle pavilloner i skolegården og skolebygningen mod Pingels Allé, imens de nyere, lange et-plans fløje langs Svanekevej og Andr. Riis Vej får et opgraderet visuelt udtryk, og omdannes til seniorboliger og seniorbofællesskab.

Illustration fra brk.dk

Desuden tilføres et nybyggeri på "Sporteren" (toetagers bolig-enheder), og hele området vil blive bundet sammen med den omkringliggende by via et gennemgående stisystem og offentligt tilgængelige uderum.

Pris: 6.750.000 kroner

Forventningen er, at der kan bygges op til 114 boliger fordelt på cirka 64 boliger i de eksisterende bygninger og cirka 50 boliger som nybyggeri.

Købsprisen er 6.750.000 kroner eksklusive moms. Indeholdt i købstilbuddet er også en aftale om, at Bornholms Regionskommune i en periode på tre år lejer administrationsbygningen, dennes sidebygning samt den nuværende SFO.

Børnehuset Signalhuset, misbrugsbehandlingen i Villa Maria og den kommunale tandpleje indgår ikke som en del af salget.

Både Bornholms Regionskommune og investorgruppen ser frem til det kommende samarbejde, og de indledende manøvrer er allerede i fuld gang. Når aftalegrundlaget er helt på plads, skal der udarbejdes ny lokalplan for området, før Arkitema og investorgruppen kan projektere og igangsætte byggerierne som beskrevet i projektet.

 Flere nyheder