Kommunaldirektør om Østre Skole: 'Køberne står snart frem'

Kommunaldirektør om Østre Skole: 'Køberne står snart frem'
Køberne af Østre Skole i Rønne er endnu ikke helt klar til at præsentere sig selv og deres projektidé, forklarer kommunaldirektør Johannes Nilsson. Foto: Berit Hvassum
INTERVIEW | RØNNE | ABONNENT | 2. DEC 2021 • 11:30
Jakob Nørmark
Journalist
INTERVIEW | RØNNE | ABONNENT
2. DEC 2021 • 11:30

Ifølge kommunaldirektøren er det realistisk, at køberne af Østre Skole vil stå frem i næste uge. Medejer af Byg-Grønt afviser at have købt skolen.


En uge efter at kommunalbestyrelsen besluttede at sælge Østre Skole, er det endnu ikke kommet frem i lyset, hvem regionskommunen har solgt skolekomplekset i Rønne til.

Køberne af den centralt placerede skole er endnu ikke helt klar til at præsentere sig selv og deres projektidé, forklarer kommunaldirektør Johannes Nilsson, som ikke kan oplyse, hvornår rønneboerne kan få besked om handlen og fremtidsplanerne.

– Det er vi ved at finde ud af i dialog med køberne. Vi presser på og er med på, at offentligheden har en stor interesse. Det er mest realistisk, at det bliver meldt ud i næste uge, siger Johannes Nilsson til Tidende.

Indtil køberne træder frem, ønsker han ikke at fortælle om, hvilke kriterier kommunalbestyrelsen og kommunens administration har lagt vægt på, da det vindende bud skulle udvælges. Da Østre Skole blev sat til salg i oktober 2020, fremhævede kommunen, at højeste pris ikke nødvendigvis ville blive det afgørende parameter, fordi kommunen også havde en interesse i at sikre, at Østre Skole i fremtiden ville blive et levende område, der passer ind i de strategiske byudviklingsplaner for Rønne.

I fraværet af en officiel køber svirrer rygterne, og byggefirmaet Byg-Grønt er blevet nævnt som en mulig køber, når Tidende har talt med brugere af skolen. At ejerne af Byg-Grønt, hvis projekt tidligere er omtalt i pressen, skulle have købt Østre Skole, afviser medejer Peter Kongskov.

– Nej, det er ikke os, desværre, siger han.

Byg-Grønt har været parat til at byde på skolen, og ejerne ønskede en grundigere dialog med kommunens administration, fordi en ny lokalplan i alle tilfælde er påkrævet, medmindre skolen fortsat skal bruges til undervisning. Buddet og projektet nåede aldrig at blive lagt op til politisk behandling i økonomiudvalget, fortæller Peter Kongskov.

– Hvis vi bare købte Østre Skole og satsede på, at lokalplanen blev skræddersyet til os, så ville jeg være godt naiv. Så vi var nødt til at have en form for dialog med kommunen, men det ønskede de slet ikke. Jeg tror, de havde andre planer end at sælge til os.

Så I har ikke været en del af processen i efteråret?

– Nej, vi stoppede med at byde. Vi var stadig interesserede, men nu er løbet jo kørt, siger Peter Kongskov.

Byg-Grønt ville bygge boliger og finde plads til erhvervslivet, for eksempel liberale erhverv og caféer, der kunne skabe liv i kvarteret. Også foreningslivet var prioriteret.

– Vores plan var jo, at vi hellere end gerne ville bevare foreningslivet deroppe. Det er jo et ideelt sted til at kombinere en masse ting, fordi det er så stort, og der er mange separate bygninger, siger Peter Kongskov, der har på fornemmelsen, at det vindende projekt primært handler om boliger.

– Jeg kender ikke til dem, der har købt det, siger han.