Politikere enige om at sætte fokus på unge handicappede

Politikere enige om at sætte fokus på unge handicappede
På kommunalbestyrelsesmødet torsdag blev overgangen fra børne- til voksensystemet for handicappede drøftet af politikerne. Arkivfoto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 25. NOV 2021 • 19:43
Jakob Nørmark
Journalist
| ABONNENT
25. NOV 2021 • 19:43

Overgangen fra barn til voksen på handicapområdet er ikke optimal i dag, mener Dansk Folkeparti. Derfor foreslog partiet at etablere et selvstændigt team af medarbejdere til at løse opgaven for alle unge mellem 16 og 23 år, som er i målgruppen.

"Hensigten er, at der skal skabes bedre overgange, og borger og dennes familie gerne skal opleve større tilfredshed med BRK som samarbejdspartner. Hensigten er ligeledes at fjerne enhver tvivl om hvordan det politiske niveau ser på sagsbehandlingen ift. øens handicappede borgere," står der i forslaget.

I dag er 18-års-fødselsdagen på grund af lovgivningen en skillelinje, og flere tilbud falder bort, når man bliver myndig.

DF tror, at et tværsektionelt team, der spænder over børne- og skoleområdet og social- og sundhedsområdet, kan forbedre tingenes tilstand. I byrådssalen var der bred enighed om at kigge nærmere på problemet, men ingen ville torsdag træffe en beslutning, inden kommunen og udvalgene havde arbejdet grundigere med sagen.

– Det er et forslag med udmærkede intentioner, men det er meget omfattende. Jeg har behov for at dykke meget dybere ned i de problematikker, sagde Bjarne Hartung Kirkegaard (KD), formand for social- og sundhedsudvalget.

Formanden for Børne- og Skoleudvalget, Morten Riis, var enig i, at det vil være fornuftigt at kigge nærmere på forslaget i de politiske udvalg.

– I har helt ret i, at der er en problemstilling, når borgere går fra at være børn til at være voksne, især på psykiatri- og handicapområdet, sagde Morten Riis (EL).

– Jo mere fokus, man har på området, jo bedre. Jeg vil anbefale, at man i udvalgene fokuserer på, hvad man kan gøre, og ikke hvad lovgivningen forhindrer, sagde Leif Olsen (SF).

På forhånd vidste René Danielsson (DF) godt, at der ikke var nogen stor chance for at få forslaget vedtaget, inden fagudvalgene havde arbejdet med forslaget i detaljer. Det var imidlertid ikke muligt at starte i udvalgene, fordi et politisk spørgsmål skal behandles først i kommunalbestyrelsen, når et forslag spænder over flere fagudvalg.