Et ukendt antal dyr blev senere importeret til øen som led i et hegningsforsøg i Bodilsker Plantage. Det står lidt uklart, om dyrene stak af fra deres indhegninger, eller om de blev sluppet løs, men i dag har de relativt få indvider udviklet sig til en stor, fritlevende bestand, som har spredt sig over hele øen.
– Der var langt under 100, da de slap ud. Pludselig var det et vildt dyr med øremærker, men de dyr er jo er døde for længst, siger Kim Eilif Rasch Pedersen.
Til gengæld har deres efterkommere haft stor succes med forplantningen, mens jægerne har haft fortvivlende svært ved at følge med. Kim Eilif Rasch Pedersen anslår, at man får ram på 20 kalve i den korte jagttid i januar.
– Og det batter jo ingenting. Det er de fødedygtige dyr, der skal skydes væk, hvis man skal holde bestanden nede. Statistisk set, hvis vi har en bestand på cirka tusind, så er de 500 hundyr. Og så sætter de 500 kalve, og så kører møllen bare eksponentielt.
Det er ikke holdbart i længden, siger Kim Eilif Rasch Pedersen. For ham handler det ikke kun om trængsel på vejene, men også om barmhjertighed.