Østermarie holdt fællesspisning – hver for sig: Behovet er større end nogensinde

Østermarie holdt fællesspisning – hver for sig: Behovet er større end nogensinde
Sussi Holmtoft. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
| 25. APR 2020 • 12:45
Af:
niels-ebdrup

25. APR 2020 • 12:45
I en corona-tid, hvor mange sidder hver for sig i deres hjem, arrangerede Østermaries madsteder fredag sikker fællesspisning. Fru Petersens Café, Østermarie Hallens Cafeteria, Dagli’Brugsen Østermarie og Det levende køkken havde sammensat en tre-retters menu, som man kunne købe og hente for så at spise hver for sig – men samtidig – derhjemme.

Arrangementet hed Østermarie spiser sammen, men folk fra hele øen var velkomne til at komme og hente mad på parkeringspladsen ved Østermarie Hallen. Enten ved drive-in eller take away, fortæller Sussie Holmtoft fra Det levende Køkken, som står bag initiativet.

– Vi er inspireret af, at vi tidligere år har været med i det, der hedder Folkebevægelsen mod Ensomhed, hvor vi i uge 17 laver fællesspisningsarrangementer for at bekæmpe ensomhed. Den slags arrangementer kan vi ikke lave i den her coronatid. Men det er lige nu, behovet er der – og det er større end nogensinde, fordi så mange sidder isoleret, fortalte Sussie Holmtoft inden arrangementet.

Fredagens menu bestod af lakseroulade med rejer, svinekam stegt som vildt med salat, kartofler og sovs og en dessertkage.