Naboer føler sig pressede af Elgigantens planer

Naboer føler sig pressede af Elgigantens planer
Elgiganten ønsker at åbne en ny butik i forlængelse af Vibegårdscentret. De nærmeste naboer synes dog, at butikken kommer meget tæt på og foreslår derfor, at man ændrer planerne for de nye parkeringspladser, der også skal etableres. Illustration fra lokalplanforslaget
NYHED | RØNNE | ABONNENT | 21. JAN 2022 • 07:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | RØNNE | ABONNENT
21. JAN 2022 • 07:30

Udsigten til at få Elgiganten som nabo vækker bekymring. Derfor foreslår den nærmeste nabo at flytte rundt på de planlagte parkeringspladser, så butikken kommer længere væk.


Elgiganten ønsker at komme til Bornholm, hvor kæden gerne vil åbne en nybygget butik i forlængelse af Vibegårdscentret i Rønne. Det vækker en del bekymringer hos den kommende butiks nærmeste naboer, som synes, at den kommer meget tæt på deres ejendom.

Det fremgår af et høringssvar til det lokalplanforslag, regionskommunen har udarbejdet.

Naboerne skriver, at de var stillet i udsigt, at den nye butik ville blive opført på otte-ti meters afstand til skellet ind til dem. De erfarer nu, at planen er at opføre den cirka fem meter fra skellet.

"Det bliver en voldsom høj væg så tæt på vores grund", skriver de.

Ifølge planforslaget er den maksimale bygningshøjde syv og en halv meter.

Hensyn til naboer

Naboerne hæfter sig ved, at der i lokalplanforslaget står, at "der opretholdes et areal med træbeplantning langs med Åkirkebyvej, så der opretholdes et grønt udtryk langs med Åkirkebyvej ved indkørslen til Rønne".

Samme hensyn mener de, at lokalplanen bør tage til dem.

"Vi mener, at der bør tages lige så meget hensyn til os naboer som til trafikanter, der kommer ind ad Åkirkebyvej. Vi undrer os derfor over, at man nu har besluttet at rykke så tæt på", skriver de.

Af høringssvaret fremgår det, at det er parkeringspladserne til den kommende butik, der skaber det problem, naboerne oplever.

Ekstra parkeringspladser

I lokalplanforslaget står der, at "der indrettes parkering i forlængelse af Vibegårdscenterets eksisterende parkeringspladser for at sikre et sammenhængende udtryk mellem det eksisterende butikscenter og den planlagte udvalgsvarebutik".

Det er tanken, at der skal anlægges 22 parkeringspladser i forbindelse med den nye butik, og naboerne har et forslag til en alternativ placering, der samtidig betyder, at butiksbygningen ikke kommer så tæt på deres ejendom.

I stedet for at anlægge parkeringspladserne i forlængelse af de eksisterende foreslår naboerne, at man fjerner cirka fem meter af det nuværende grønne bælte ind mod parkeringspladsen.

"Man kan derved forlænge de eksisterende parkeringspladser med to pladser i hver række. Det vil give 28 ekstra parkeringspladser. Derved kan den nye bygning nu rykkes fem meter mod vest og dermed komme til at ligge med en afstand af cirka 10 meter til skellet mod øst", skriver naboerne.