Planarbejde starter: Elgiganten tager stort skridt mod indtog i Rønne

Planarbejde starter: Elgiganten tager stort skridt mod indtog i Rønne
Pressefoto
| 29. APR 2021 • 22:02
Jakob Marschner
Journalist

29. APR 2021 • 22:02

Elgiganten er på vej til at kunne opføre en 1.375 kvadratmeter stor butik umiddelbart ved siden af Vibegårdscentret udenfor Rønne.

Det kræver en lokalplan og et tillæg til kommuneplanen, og det vedtog et stort flertal i kommunalbestyrelsen torsdag aften, at kommunen skal arbejde hen imod. Alle andre partier end SF, Enhedslisten og Kristendemokraterne gav grønt lys.

Det er anden gang indenfor to år, at en af de store kædeforretninger ønsker at etablere sig ved Vibegårdscentret. I 2019 var det hus- og havekæden Harald Nyborg, der havde planerne. Med en størrelse på 3.000 kvadratmeter ville den butik, som Harald Nyborg havde i tankerne, blive over dobbelt så stor som den, som Elgiganten nu lægger op til at bygge.

Dengang betalte Harald Nyborg rådgiverfirmaet COWI for at analysere hvilke følger den planlagte butik sandsynligvis ville få for den detailhandel, der allerede findes på Bornholm. Den analyse bliver Elgiganten nu pålagt at få opdateret. En anden betingelse er, at Elgiganten skal stille teknisk bistand til rådighed for kommunens planarbejde.

COWIs to år gamle analyse viste, at en stor Harald Nyborg-butik lige udenfor Rønne vil styrke Rønne og give borgerne på hele Bornholm adgang til et større udbud af varer. Analysen viste samtidig, at endnu en stor butik i Rønnes udkant vil føre til skærpet konkurrence i Bornholms detailhandel.