Rønne siger 'ja tak, men...' til Elgiganten

Rønne siger 'ja tak, men...' til Elgiganten
Der i gang i planlægningen for en Elgiganten ved Vibegårdscentret. Rønne Handelsstandsforening har ikke noget imod, at Elgiganten kommer til byen, men placeringen er forkert, skriver foreningen i et høringssvar. Illustration fra lokalplanforslaget
NYHED | RØNNE | ABONNENT | 27. JAN 2022 • 07:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | RØNNE | ABONNENT
27. JAN 2022 • 07:30

Elgiganten er velkommen i Rønne, siger byens handelsstandsforening, men den ser ingen grund til at udvide Vibegårdscentret, som ellers er planen.


Rønne Handelsstandsforening har intet imod, at Elgiganten kommer til byen. Dog er foreningen bekymret for den planlagte placering ved Vibegårdscentret. En udvidelse af centret i udkanten af Rønne er i øjeblikket i offentlig høring, og i den forbindelse har handelsstandsforeningen sendt et høringssvar.

Baggrunden for bekymringen er, at handelsstandsforeningen mener, at det er forkert at udvide detailhandlen yderligere udenfor centrum. Samme bekymring luftede foreningen forud for åbningen af Rema 1000 og Lidl ved Almindings Runddel. Dengang bød foreningen også de nye butikker velkommen, mens den var kritisk overfor placeringen, da den risikerer at trække handel væk fra de butikker, som ligger i centrum.

Styr på bymidten

I forhold til de aktuelle planer om at udvide Vibegårdscentret bemærker Rønne Handelsstandsforening, at det ikke giver mening at udvide udenfor centrum lige nu, hvor byudviklingsplanerne i Rønne er udsat.

"Der postes store statslige og lokale midler ind i genskabelse af bymidterne generelt efter rigtig mange år med uhæmmet udflytning af detailhandel. Derfor mener vi, at der skal være styr på bymidten, før man udvider andre steder", skriver foreningen i det, den selv kalder sit undringssvar.

I stedet har Rønne Handelsstandsforening, hvad den selv kalder et råd til Elgiganten:

"Kom hellere end gerne til Rønne, men find en placering i et eksisterende lokale".

Stor og flot butik

Ved Vibegårdscentret er det planen at opføre en butik med et bruttoetageareal på cirka 1.375 kvadratmeter med tilhørende overdækket varegård på cirka 100 kvadratmeter samt en tilknyttet overdækket vareindlevering.

Butikker af den størrelse er der ikke mange af i centrum, men i sit høringssvar gør Rønne Handelsstadsforening opmærksom på, at der er planlagt en stor udvidelse af Snellemark Centret.

"Her vil der være rig mulighed for at etablere en stor og flot butik på 1.500-1.600 kvadratmeter", skriver foreningen.

Derfor opfordrer den kommunalpolitikerne og regionskommunen til at slå koldt vand i blodet og få ordentlig styr på helhedsplanen for Rønne, før der bliver sagt ja til en udvidelse af Vibegårdscentret.