Leder: Flyt Elgiganten ind i Rønne

Leder: Flyt Elgiganten ind i Rønne
LEDER | ABONNENT | 31. JAN 2022 • 05:30
LEDER | ABONNENT
31. JAN 2022 • 05:30

Det er en super god idé at flytte den store Elgiganten ind i Rønne og på den måde holde liv i den gamle bykerne.

Udviklingen kommer, og i de seneste mange år har byer efter amerikansk forbillede landet over flyttet handelsliv fra de charmerende bykerner ud til billige erhvervsområder udenfor centrum, hvor store og triste bygninger i billige materialer danner rammen om masser af varer.

Vibegårdscentret udenfor Rønne er desværre ingen undtagelse. Her kan vi købe dyner, hundemad, dagligvarer og benzin, og nu drømmer Elgiganten om at udvide med en butik på små 1.400 kvadratmeter i forlængelse af området. Planen har netop været i høring.

Vi bruger masser af elektronik på Bornholm. Ifølge kæden selv handler vi for 150.000.000 kroner hvert eneste år. Størstedelen af den omsætning flyver udover nettet og bringes til de bornholmske adresser med pakkepost. Det giver mening at få en væsentlig del af omsætningen flyttet fysisk til Bornholm med følgende arbejdspladser og vækst. Det vil naturligt koste omsætning for øens konkurrerende butikker. Der vil heldigvis stadig være en niche for butikker, der formår at rådgive i brugen af elektronik. Det er ikke Elgigantens speciale. De leverer lave priser og stor volumen.

Men hvorfor skal Elgiganten trække endnu mere liv ud af Rønne og placere pulsen på en parkeringsplads i byens udkant, hvor dyremad og dyner i forvejen holder til?

Rønne Handelsstandsforenings fine forslag om at invitere Elgiganten med ind i bykernen er langt bedre. Snellemark Centret står foran en udvidelse, hvor en butik i 1.400 kvadratmeter-størrelsen er mulig. Der er masser af parkeringspladser ved centret, og det skaber langt mere liv i byen til glæde for både borgere og de andre butikker.

Men hvorfor skal Elgiganten trække endnu mere liv ud af Rønne og placere pulsen på en parkeringsplads i byens udkant, hvor dyremad og dyner i forvejen holder til?


Den gamle Tiger-butik på Store Torv kunne også være en super placering for en ny trafikmagnet. I København har Elgiganten langt mindre lokaler på Østerbrogade, og på Nørrebrogade er butikken også placeret på et handelsstrøg. Vores kvadratmeterpriser i Snellemark og Store Torv burde ikke kunne skræmme en kæde som Elgiganten med udsigt til en bornholmsk elektronikomsætning på 150 millioner kroner.

Kommunalbestyrelsen opfordres derfor til at værne om hovedstaden Rønne og lade være med at tillade udvidelsen af Vibegårdscentret. Hjælp i stedet Elgiganten ind i bykernen, så vi kan få både vækst og elektronik til skarpe priser i håndkøb.