Minister kan ikke svare på spørgsmål om spærretid i sin ferie
Justitsminister Nick Hækkerup kan ikke svare på spørgsmål om spærretid, fordi han har sommerferie. Arkivfoto: Allan Rieck

SPÆRRETID | KØBENHAVN | GRATIS
13. JUL 2021 • 08:41
Henrik Nielsen
Journalist

Minister kan ikke svare på spørgsmål om spærretid i sin ferie

Fredag afbrød borgmester Thomas Thors (S) sin sommerferie for at svare på spørgsmål om den såkaldte spærretid, som regionskommunens direktion meldte ud i slutningen af juni, og som betød, at adgangen til regionskommunens medarbejdere og institutioner blev begrænset i de sidste tre måneder op til kommunalvalget den 16. november.

Det gør justitsminister Nick Hækkerup (S) ikke, altså afbryder sin ferie for at svare på spørgsmål om spærretid. Det fremgår af foreløbige svar til folketingsmedlemmerne Kristian Hegaard (RV) og Anni Matthiesen (V).

Kristian Hegaard spørger, om justitsministren kan oplyse, om det er i overensstemmelse med ligebehandlingsprincippet, forfølgelse af saglige formål og/eller andre relevante skrevne og uskrevne regler eller principper, at en offentlig forvaltning bevidst giver medier ringere arbejdsvilkår og udleverer færre informationer i de sidste tre måneder op til et kommunalvalg.

Anni Matthiesen beder Nick Hækkerup om at redegøre for sin holdning til indholdet i den pressemeddelelse, som regionskommunen udsendte om spærretiden den 29. juni.

Begge har fået følgende, foreløbige svar:

"På grund af sommerferie er det ikke muligt at besvare spørgsmålet inden for svarfristen. Spørgsmålet forventes endeligt besvaret i august 2021".Flere nyheder