Mandag vender den vante sejlplan tilbage

Mandag vender den vante sejlplan tilbage
Express 1 skal igen op i fulde omdrejninger. Arkivfoto: Klaus Holsting
| 29. JAN 2021 • 08:39

29. JAN 2021 • 08:39

TRANSPORT

Weekenden over fortsætter Bornholmslinjen med at sejle efter den særlige sejlplan, som blev en realitet, da Sverige lukkede grænsen den 22. december – altså, kun to daglige afgange frem og tilbage mellem Rønne og Ystad og dertil, siden den 23. januar, en ekstra afgang med Povl Anker mellem Rønne og Køge, hvor Hammershus også sejler en enkelt returafgang.

Torsdag eftermiddag kom imidlertid meldingen om, at det ikke længere kun er borgere, der er bosat på Bornholm samt få andre grupper, der må køre transit gennem Sverige mellem Bornholm og det øvrige Danmark. Nu får alle igen lov til den trafik.

Det betyder, at på mandag den 1. februar:

– Så flipper vi tilbage og finder den helt vante sejlplan frem igen, siger kommunikationschef i Bornholmslinjen Jesper Maack.

– Altså, med fire dobbeltture mellem Rønne og Ystad og kun en enkelt mellem Rønne og Køge. Og vi kan jo så sende Povl Anker hjem og hvile sig oven på en vel udført tjans. Så det bliver, som det plejer at være. Eller i hvert fald næsten, for jeg kan forstå på transportminister Benny Engelbrecht her fredag morgen, at der fra svensk side vil komme en eller anden form for kontrol, så de er sikre på, at der reelt er tale om transitrejsende, der benytter færgen. Og det kan man da i princippet godt forstå, men præcis hvad den kontrol kommer til at bestå i, ved jeg ikke.