Man skal kunne dokumentere, at man er i transit gennem Sverige

NYHED | SVERIGE | 22. DEC 2021 • 16:30
NYHED | SVERIGE
22. DEC 2021 • 16:30

Onsdag kunne udenrigsminister Jeppe Kofod (S) bringe en tidlig julegave for bornholmere.

På Twitter meddelte han, at transitrejsende fra og til Bornholm i en periode vil fritages for krav om fremvisning af negativ test og coronapas ved indrejse i Sverige. 

Det sker efter, at Sverige i dag meldte ud, at man fra den 28. december indfører krav om negativ test for Covid-19 for alle udenlandske statsborgere, der indrejser til Sverige.

Det fremgår af Udenrigsministeriets hjemmeside. 

Fra den 28. december skal alle rejsende, der er fyldt 12 år, skal kunne fremvise en negativ test for covid-19, der er maksimalt 48 timer gammel, ved indrejse til Sverige. Testkravet gælder, uanset om man er vaccineret eller har gennemgået infektion.

Frem til den 27. december 2021 skal rejsende, der er fyldt 18 år, kunne fremvise coronapas ved indrejse til Sverige. Krav om negativ test for COVID-19 vil træde i kraft den 28. december 2021 og erstatter hermed coronapasset. 

Transitrejsende til og fra Bornholm/Sjælland via Ystad er dog her helt fritaget fra krav om negativ test og coronapas fra den 28. december. Transitrejsende skal dog kunne dokumentere, at de transiterer. Svensk politi vil fastlægge nærmere dokumentationskrav herfor.