Masteholdet skal kunne kravle ned
Den konkrete opgave er ikke for folk med højdeskræk. Det er nemlig hindringslyset, eller toplyset, der skal skiftes ud. Hindringslys er sikkerhedslys, der sidder i radio-sendemaster, som er over 100 meter høje, så fly kan se masterne og undgå at flyve ind i dem. Det er Cibicoms eget mastehold, der står for opgaven både her og i resten af landet.
Aarsballe-senderens nuværende hindringslys er cirka 30 år gamle og er begyndt at have driftsmæssige udfordringer. Derfor har Trafikstyrelsen, som har ansvaret for hindringslysene, bestilt Cibicom, som ejer sendemasterne og drifter DR’s radiosendenet, til at udskifte lysene i ni radiosendemaster placeret rundt om i hele landet. Der arbejdes på én mast ad gangen, og mens arbejdet pågår, kan FM-radioer miste signalet.
Det er kun særligt uddannede teknikere, som må arbejde i sendemasterne, og man skal også være i god form for at komme med på holdet. Man skal nemlig kunne kravle ned igen, hvis elevatoren strejker. Det kræver sikkerhedsreglementet, så snart der er tale om master over 60 meter. Faktisk skal der være hele tre mand til stede, når der skal arbejdes i antennerne.
Der er ikke elevator i Aarsballe-senderen, så her kravler masteholdet til tops med almindeligt klatregear.