Klaus Hermansen: 'Det er en katastrofe'

Klaus Hermansen: 'Det er en katastrofe'
Klaus Hermansen mener, at det foreslåede udløb er en direkte overskridelse af HELCOM-aftalen. Foto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 20. FEB 2021 • 16:01
Af:
Martin Gangelhoff Hansen
| ABONNENT
20. FEB 2021 • 16:01

UDVIKLING

Udsagnet om, at Bornholms Regionskommune har fokus på problemet med overløb ved den kommende strandpark ved havnen i Nexø, falder totalt til jorden hos Klaus Hermansen.

– De erkender, at man leder kloakvand direkte ud i Østersøen hver gang, der er overløb. Det, synes jeg, er en katastrofe.

Han peger på, at kommunen ikke har styr på, hvor tit, der er overløb. Derudover mener han, at kommunen og dens rådgivere ikke tager højde for, at klimaforandringer vil føre til flere og voldsommere skybrud, hvilket vil betyde flere og kraftigere overløb.

– Danmark har desuden underskrevet en konvention – den såkaldte HELCOM-aftale – hvor vi forpligter os til at mindske forureningen af Østersøen og gøre mere for at passe på havmiljøet.

Klaus Hermansen mener, at det foreslåede udløb er en direkte overskridelse af HELCOM-aftalen.

– Jeg ved godt, det er dyrt, men det er ingen undskyldning for at svine Østersen til.

I stedet for at bruge penge på en strandpark, skulle kommunen, ifølge Klaus Hermansen, hellere sætte pengene til side og spare op til en gennemgående udbygning af hele kloaksystemet både i Nexø og over hele Bornholm.

– Jeg synes ikke, vi kan tillade os at vende ryggen til problemerne, og jeg synes, vi skal få styr på vores kloakforhold, inden vi pumper kloakvand ud i Østersøen.