Hjemvendt rønnebo vil genoplive legendarisk disco-event

Hjemvendt rønnebo vil genoplive legendarisk disco-event
Foto: Jacob Jepsen
DISCO | ABONNENT | 18. JAN 2022 • 20:35
Holger Larsen
Journalist
DISCO | ABONNENT
18. JAN 2022 • 20:35

Den snart 40-årige rønnebo Thomas Viborg er vendt tilbage til Bornholm og vil blandt andet genoplive BM for mobile diskoteker.

Du har startet dit eget eventbureau, Pineapple Events. Hvad er baggrunden for det?

– Vi vil gerne give noget til ungdommen. Vi hørte i forbindelse med kommunalvalget, at der ikke sker så meget for de unge. Da jeg var barn og ung løb vi meget til sodavandsdiskoteker i idrætsforeningerne, som holdt arrangementerne for at tjene penge. Jeg ved ikke, hvorfor det er døet ud, men vi vil gerne genoplive det i samarbejde med for eksempel idrætsforeninger og ungdomsskoler.

I 1990’erne og 00’erne blev er holdt DM for mobile diskoteker, som samlede masser af unge i Aakirkebyhallerne. Det vil du genoplive under navnet Danish Disco Battle 2022 den 26. marts i Rønne Idrætshal – hvorfor det?

– Jeg var som ung med til BM i mobil diskotek i Aakirkeby og har vundet det et par gange.

– I 2014-2015 begyndte jeg at tage dj-arbejdet op igen efter at have holdt cirka 10 års pause, og jeg var med til at arrangere et 20 års jubilæum for det første BM for mobil diskotek. Det blev en stor succes, hvor vi på grund af den store interesse måtte flytte arrangementet fra Raschs Pakhuz til Musikhuzet.

– Vi prøvede i 2019 at lave et samarbejde med AaIF om at få BM i mobile diskoteker tilbage. Vi nåede at lave en indledende runde i 2019, men så blev vi stoppet af coronaen.

– Vi håber nu at kunne lave et danmarksmesterskab i mobile diskoteker. Det er derfor det hedder Danish Disco Battle, fordi vi håber, at det kan blive landsdækkende. Hvis det ikke lykkes i 2022, bliver det i hvert fald i 2023.

– Jeg har fået mange beskeder og henvendelser, efter at historien har været i medierne. Mange vil gerne hjælpe til og sponsorere. Det er fantastisk, at der er så stor en opbakning.

Hvilke andre planer har du med Pineapple Events?

– Vi vil også gerne lave noget for det lidt mere modne publikum, og der har vi fået et samarbejde med Musikhuzet om at lave voksenfester. Når de for eksempel har Hit med 80’erne, laver vi en efterfest med nogle af de dj’s fra dengang, man gik på diskotek Sølvknappen. De vil gerne ud at lufte pladerne igen.

– Vi har flere ideer til arrangementer, som ikke kommer til at koste det store, fordi de laves af frivillige og engagerede unge mennesker, der bare gerne vil have, at der sker lidt.

– Vi er ikke ude i at skulle lave store arrangementer, som Dance Vibration gør det. Her handler det om små, billige og spændende fester, hvor folk kan komme ud og mødes.

Du siger "vi" – hvem er de andre?

– Jeg står for eventbureauet. Når jeg siger "vi" skyldes det, at jeg har en håndfuld gamle dj’s, der gerne vil være med til at støtte op om arrangementerne. Danish Disco Battle laver jeg sammen med Niclas Johansen, der også har været deltager i BM i sin tid.

Hvornår startede din interesse for musik?

– Jeg har spillet mobil diskotek, siden jeg var 12 år. Jeg er stadig aktiv og kommer ud til bryllupper og runde fødselsdage, og jeg havde rigtig travlt i 2021.

Hvad laver du til daglig?

– Jeg arbejder på Hotel Allinge som kok. Jeg er desværre hjemmegående lige nu, fordi hotellet har valgt at lukke ned i en periode på grund af coronaen.

Du har boet ovre i 20 år, men er nu flyttet tilbage til Bornholm – hvorfor det?

– Min hustru er fra Ølstykke, og vi har boet deroppe. Vi flyttede hjem til Bornholm i september sidste år. Vi skulle spare sammen til enten en ny lejlighed, eller også kunne vi vælge at flytte herover og få hus og have. Så valget var ikke så svært.

Hvad er dine fremtidsplaner?

– Jeg vil prøve at udfase mine dage som kok og prøve at lave nogle lidt mere spændende ting. Jeg håber på sigt, at jeg kan komme til at leve af mit eventbureau, og måske vil det kunne lade sig gøre at tage en uddannelse om eventkoordinator.

 

Thomas Viborg

Fylder 40 år i februar.

Født og opvokset i Rønne.

Uddannet kok.

Gift med Ida (uddannet socialpædagog, er på barsel).

De har sønnerne Mikkel på to et halvt og Casper på et år.