Har været undervejs i nogle år: Fast fartkontrol på Øresundsbroen i 2022
Arkivfoto

8. MAR 2021 • 09:49 • AF TORBEN ØSTERGAARD MØLLER • GRATIS

Har været undervejs i nogle år: Fast fartkontrol på Øresundsbroen i 2022

POLITI

Alt for mange bilister trykker speederen i bund, når de skal over Storebæltsbroen eller Øresundsforbindelsen. Mange gør det endda så eftertrykkeligt, at de rammer grænsen for vanvidskørsel. Derfor har transportminister Benny Engelbrecht (S) og justitsminister Nick Hækkerup (S) arbejdet for at få sat kameraer op, som vil fotografere de bilister, som kører for stærkt.

 

Det er forventningen,
at de nye kameraer
på Storebæltsbroen og
Øresundsforbindelsen
vil blive tændt i 2022

 

Det oplyser en pressemeddelelse fra Transportministeriet.

– Vi har desværre en meget stor og generel udfordring herhjemme med bilister, som kører alt, alt for stærkt. I øjeblikket er vi i gang med at behandle en samlet pakke med en række initiativer mod vanvidskørsel i Folketinget – og i den sammenhæng er det naturligt at få sat ekstra skub på den sidste del af projektet med stræknings-ATK (Automatisk Trafikkontrol, red.), som skal hjælpe os med at fange fartsyndere på vores to største broforbindelser, siger transportminister Benny Engelbrecht i pressemeddelelsen.

Kameraerne til de to ATK-strækninger er indkøbt og ved at blive sat op.

Transportministeriet vil nu i samarbejde med Justitsministeriet sikre, at der på myndighedsniveau tages de nødvendige skridt for, at stræknings-ATK på Storebæltsbroen og Øresundsforbindelsen kan blive tændt hurtigst muligt, så de kan hjælpe med at fange flere fartsyndere.

– Regeringen har gennem længere tid sat hårdt ind over for dem, der skaber utryghed i trafikken og udsætter andre mennesker for fare. Senest har vi vedtaget en række strafskærpelser mod vanvidskørsel i Folketinget. Der er samtidig behov for andre løsninger til at øge trygheden i trafikken. Med den stræknings-ATK får vi bedre mulighed for at få fat i fartsyndere, og forhåbentlig vil kameraerne også få bilister til at tænke sig om en ekstra gang, inden de trykker speederen i bund, siger justitsminister Nick Hækkerup i meddelelsen.

Det er forventningen, at de nye kameraer på Storebæltsbroen og Øresundsforbindelsen vil blive tændt i 2022.

Allerede i oktober 2019 udsendte Transportministeriet en pressemeddelelse, hvoraf det fremgik, at "Benny Engelbrecht er optaget af at stoppe vanvidskørsel på den kritiske infrastruktur, som Øresundstunnelen og Storebæltsforbindelsen udgør. I fremtiden vil Sund & Bælt derfor sørge for, at der bliver opsat permanent fartkontrol i Øresundstunnelen og på Storebæltsforbindelsen".
Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Nanna Krogh (konstitueret chefredaktør)
nk@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.