Folkemødet takker af for i år: 8.000 gæstede Allinge

Folkemødet takker af for i år: 8.000 gæstede Allinge
Direktør Camilla Laudrup, glæder sig over et veloverstået Folkemødet i coronaens tegn. Foto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 20. JUN 2021 • 15:58
Af:
Marie Hofman
| ABONNENT
20. JUN 2021 • 15:58

FOLKEMØDET

Allerede søndag formiddag er de største knaster i nedpakningen af dette års Folkemødet overstået. 

De foregående tre dages sektionsindelinger og indgangspartier på festivalen er allerede pakket ned, og tilbage er kun afmonteringen af de større scener. 

Tidende møder direktør Camilla Laudrup foran hovedscenen på Cirkuspladsen.  Her har det arbejdende folk netop pillet logoet på hovedscenen ned, og dermed er udsigterne ikke lange til, at man kan sige tak for dette års Folkemødet i Allinge.

– De har lovet hård vind senere i dag, så vi regner med at være færdige inden klokken 15, fortæller Camilla Laudrup og tilføjer, at arbejdet med at pakke inventaret til Folkemødet ned startede lige efter afslutningen klokken 20 lørdag aften og varede indtil klokken tre i nat. 

Stor tålmodighed

Det er med andre ord et træt arrangørhold bag, der søndag sætter de sidste punktummer for tre dages Folkemødet. Men trætheden træder i baggrunden for et veloverstået Folkemødet, der i år er afviklet på trods - på trods af corona, restriktioner og andre bøvlede hensyn. Men til gengæld på grund af, at man har ville sikre den folkelige demokratifestival midt i en coronatid. En øvelse, man sådan set er kommet i mål med, lyder det fra direktør Camilla Laudrup.

– Ud fra den præmis, at det (coronarestriktioner red.) var en nødvendighed for at kunne afvikle et Folkemødet, så er det gået godt. Vi er blevet mødt med stor tålmodighed, forståelse og opbakning til at skabe et sundt og trygt folkemøde. Når det er sagt, så har mange jo ønsket, at vi kunne vælte hegnet, droppe sektionerne og billetsystemet. Der var ikke noget, jeg hellere ville, men det var nu engang præmissen i år, siger Camilla Laudrup.

Første store arrangement i corona

Og det er da også et noget slankere besøgstal, man i år har set i Allinge. Her kan Folkemødet berette om godt 8.000 unikke deltagere, der har gæstet festivalen henover de tre dage, mens godt 15.000 billetter er blevet booket.

Af dem er godt 14.000 indløst, hvilket giver en såkaldt No Show procent (udeblivelsesprocent red.) på 8 procent. Og det er, hvad arrangørerne bag også havde forventet i et coronaår med masser af restriktioner, fortæller direktøren, der glæder sig over, at man trods alt er lykkes med Folkemødet i en coronatid. 

– Mange har sagt til os inden, at vi var modige, at vi overhovedet turde lave et Folkemødet i en coronatilpasset version i år. For bare to måneder siden var vi jo også stadig usikre på, om det kunne lade sig gøre. Så på mange måder er det lidt uvirkeligt, at vi er lykkedes med, hvad der faktisk er det første store arrangement, udover EM, der har været afholdt under corona, siger Camilla Laudrup, der tiltrådte som direktør for Folkemødet sidste sommer og dermed også i et år, hvor demokratifestivalen måtte aflyses for første gang i ni år.

Det har dermed også været hendes ilddåb at afholde festivalen i en virkelighed, som hun ikke havde forestillet sig for et år siden.

– Vi var nok ikke nogen, der tænkte, at verden stadig så sådan her ud sidste sommer. Og det har været fuldstændig vanvittigt at navigere i, fordi restriktionerne ændrede sig hele tiden, siger Camilla Laudrup. 

Håber på normalt Folkemødet næste år

De seneste tre dages coronatilpasset Folkemødet, der jo som bekendt har budt på både armbånd og sektionsopdeling, har dog også budt på nogle erfaringer, der er værd at overveje videreført. 

– Vi har haft mange gæster, som i højere grad er kommet hen helt uopfordret og sagt, at den mere rolige og hyggelige stemning, der har været – med mere plads og tid til hver debat – har givet en ro og eftertænksomhed. Måske kan der her være elementer, som vi kan arbejde med at videreføre til at skabe mere luft og ro omkring debatterne. Men det er så nyt for os, så det er ikke noget, vi er gået videre med endnu, siger Camilla Laudrup og understreger samtidig, at et Folkemødet i fuldt flor er ambitionen og forhåbningen til næste år.

– Min forhåbning til næste år er, sagt med store bogstaver, at der ikke er corona, og vi kan lave et Folkemødet, som vi kender det med mange mennesker og store forsamlinger, hvor folk kan samles uden, at vi behøver afkræve dem personlige oplysninger og inddele dem i sektioner, siger Camilla Laudrup.  

 

Folkemødet 2021 i tal

8.000 unikke deltagere kom til Folkemødet i løbet af de tre dage

15.258 havde købt billet. 

14.041 indløste deres billet, hvilket giver en udeblivesesprocent på 8.

268 debatter blev afholdt på Folkemødet i Allinge, og 198 debatter gennemført over hele landet og delt på folkemødet.dk

200 borgere fra de fem regioner deltog i Folkehøringer som optakt til Folkemødet.

172 frivillige har været med til at afvikle dette års Folkemødet, hvor de lokale foreninger Tejn Idrætsforening, ASG, Rønne Idrætsklub og Wonder Festiwall har været med.

Kilde: Folkemødet