Praktikant koordinerede de frivillige: 'Rørende at se det hele gå op i en højere enhed'

Praktikant koordinerede de frivillige: 'Rørende at se det hele gå op i en højere enhed'
Viktoria Blemings har i år haft oplevet sit første folkemøde, hvor hun har arbejdet som praktikant i folkemødesekretariatet. Foto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 21. JUN 2021 • 08:36
Af:
Marie Hofman
| ABONNENT
21. JUN 2021 • 08:36

FOLKEMØDET

23-årige Viktoria Blemings har siden februar været med som en del af holdet bag Folkemødet, hvor hun har været i praktik som frivilligkoordinator.

Hun studerer til daglig Geografi og kultur- og sprogmødestudier på RUC og bor i København. Hun har derfor også det sidste halve år tilbragt en stor del af sin tid i Allinge, hvor hun har boet på Gæsten med andre praktikanter fra folkemødesekretariatet.

Hvordan har du oplevet Folkemødet 2021?

Jeg kan rigtig godt lide at planlægge festivaller og frivilligt arbejde, og det var også derfor, at jeg søgte jobbet som praktikant hos Folkemødet. Det har været helt vildt overvældende og meget rørende til sidst at se det hele gå op i en højere enhed. Jeg er blevet bekræftet i, at det frivillige arbejde kan enormt meget. Bare i dag er vi blevet kontaktet af mange af de frivillige som siger, nå, men nu har jeg tænkt mig at sige mit job op og gå ind i eventbranchen, og det er bare fantastisk, at Folkemødet kan gøre det.

Hvad har din rolle været?

Jeg har været ansvarlig for de frivillige, der har tilmeldt sig eksternt og via Folkemødet.dk. Så har vi delt det op på den måde, at holdet bag Wonder har håndteret billethåndtering, indgangskontrol og coronarestriktioner og de frivillige, der skulle indover der. Og så har jeg og en kollega håndteret resten, som blandt andet har været sceneassistenter, frivillige i køkkenet, der har lavet mad til arrangørerne, og de frivillige, der har haft opgaver oppe ved Nordlandshallen og henne ved partiteltene.

Hvordan oplever du, at de frivillige har håndteret udfordringerne med corona i år?

Generelt for de frivillige er det kun blevet modtaget positivt. De har været meget anerkendende over for, at Folkemødet har sørget for at overholde de her restriktioner. Det har generelt bare været fantastisk at have dem.

Hvad har været det mest udfordrende ved at planlægge Folkemødet i en coronatid?

– Det har været svært at finde rundt i det hele og hele den her strøm af information. Mange udefra havde tit en forventning om, at arrangører sidder på noget hemmelig information. Men hvad der er blevet sagt på pressemøderne, har vi jo fået at vide samtidig. Specielt det seneste stykke tid er blevet meldt rigtig meget ud som har været nogle markante skift fra tidligere restriktioner som blandt andet kravet om mundbind, der frafaldt. Samtidig fik vi jo først grønt lys i maj, det har givet en omstillingsparathed, men selvfølgelig også været meget udfordrende.