Frivillig på Folkemødet: 'Coronabøvl kaldte på at skabe ekstra god stemning'

Frivillig på Folkemødet: 'Coronabøvl kaldte på at skabe ekstra god stemning'
Mimi Steenberg var med fra Tejn Idrætsforening, der havde sit første år som frivillige på Folkemødet. Foto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 21. JUN 2021 • 07:11
Af:
Marie Hofman
| ABONNENT
21. JUN 2021 • 07:11

FOLKEMØDET

Blandt nye ansigter blandt det store hold af frivillige, der hvert år sikrer Folkemødet, fandt man i år Tejn Idrætsforening.

I lyset af de mange nye coronaopgaver, havde idrætsforeningen påtaget sig at være vagter ved indgangssektionerne i de såkaldte sektion A og C.

De var med andre ord også det yderste led til at sikre, at de i år indhegnede sektioner blev overholdt af gæsterne.

En til tider ikke helt nem opgave, som man dog har taget med et smil, lyder det fra Mimi Steenberg, der er med som en af foreningens frivillige, hvor hun til daglig er instruktør i gymnastikafdelingen og sidder med i bestyrelsen af Tejn Idrætsforening.

– Det her er jo nyt for alle, så vi oplevede da nogle startvanskeligheder de første par dage. Det sværeste har været, når vi har haft pauser imellem programblokkene, hvor vi ikke har måtte lukke folk ind. Der har været nogle, der har været diskussionslystne, men så har vi bare måtte sige; vi laver ikke reglerne. Men generelt har stemningen været god og meget forstående, siger Mimi Steenberg, da hun lørdag formiddag er ved at runde sin sidste vagt af.

Mange bække små

Lene Møller, næstformand i Tejn Idrætsforening, har været koordinator på det hold af frivillige, som i år for første gang har hjulpet til på Folkemødet.

– Der har været en del ekstra opgaver i forbindelse med coronarestriktioner, så da holdet bag Wonder Festiwall, der hvert år hjælper til, spurgte om vi ikke kunne hjælpe til i år med at bemande med adgangskontrol ved nogle af indgangene, sprang vi til, siger Lene Møller, der vurderer, at Tejn IF har har godt 80 frivillige til at hjælpe i år.

For foreningen har det samtidig også været en kærkommen mulighed for at indhente lidt af den tabte indtjening, som aflyste arrangmenter som Trolling, Hammertrail og Wonder normalt genererer til foreningen. Særligt aflysningen af Trolling Master Bornholm var et hårdt slag for foreningen, der plejer at tjene 200.000 kroner på at hjælpe til ved arrangementet i Tejn havn.

– Vi kommer til at tjene omkring 20.000 på Folkemødet i år, så det kan dække til af det tabte ind. I øjeblikket er det mange bække små, hvor vi går ind og løser småopgaver rundt omkring, siger Lene Møller, og tilføjer, at foreningen også har budt ind på at løse opgaver til de sommeraktiviteter som DGI laver i samarbejde med BRK, samt eventet Sound of Summer, som folkene bag Wonder til sommer laver i stedet for den sædvanlige festival, der også måtte aflyses i år grundet corona.

Bøvlet med coronarestriktioner

Udover den økonomiske gevinst oplever Lene Møller også, at det frivillige arbejde giver lidt plus på den sociale konto efter et år med corona.

– Det frivillige arbejde har stået stille meget længe, så for os har det været sjovt at komme i gang igen, og komme ud og hilse på en masse nye mennesker, siger Lene Møller.

Det bekræfter Mimi Steenberg, der igennem sine tre dage som frivillig, har nydt at komme ud af den sociale bobbel, hun har været i det sidste år.

– Jeg har arbejdet hjemmefra og ikke rigtig set så mange. Så i disse tider er det jo bare skønt at komme ud og snakke med folk igen, siger hun.

Og med et folkemøde, der i år også er underlagt coronarestriktioner, har det derfor også været særligt vigtigt at sikre en god oplevelse for gæsterne, fortæller hun.

– Det her er jo bøvlet for os alle. Så det har været vigtigt for os at skabe en god stemning. At byde folk rigtig godt velkommen ved indgangene og måske joke lidt. Så det har også handlet lidt om at aflæse, hvem der var klar på at joke lidt, hvis de bøvlede lidt med deres armbånd eller om det var nogle, hvor man bare meget formelt måtte sige til dem, at de måtte vende om til en anden indgang, hvis de var gået forkert, siger Mimi Steenberg.

Folkemødeånd pakket ind i sektioner

For det har da også været en anden oplevelse med årets folkemøde, fortæller Mimi Steenberg, der normalt er med hvert år som gæst.

– Det er en speciel situation at opleve. Det, jeg synes, er fedt ved folkemødet, er spontaniteten og muligheden for at gå rundt og snuse og så stoppe op, hvis man hørte noget spændende. Og hele den der folkemødeånd, den er ligesom blevet pakket ind i sektioner i år, så det er lidt mærkeligt. Men jeg har trods al stor respekt for, at det overhovedet kan lade sig gøre med corona, siger Mimi Steenberg.

Samme forståelse finder man hos næstformanden Lene Møller, der genkender besværet med coronarestriktioner fra sit eget arbejde i Tejn Idrætsforening.

– I år har det jo handlet om, at man har skulle holde gryden i kog, så vi ikke glemmer Folkemødet. Vi har haft samme situation i TIF, hvor vi selv holdt et løb i maj måned. Her plejer vi at have noget socialt, hvor vi hygger os efterfølgende. Det skar vi væk i år, og det har folk haft forståelse for. Samme kan man sige om folkemødet, hvor man også har kunne se, at folk godt vidste at de kunne deltage, men at alt det sjove har på en måde været skåret væk, og så har man bare måtte acceptere betingelserne.