– Vi har været heldige med vores grund. Der har ikke været noget landbrug på den, og dermed var vi økologer fra start. Jorden lader til at være rigtig sund, siger Otto Mørkvig-Hansen.
Med tiden er flere træer sat i den økologiske jord, og nu er de tæt på at have plantet 5.000 æbletræer i alt. De første bærer allerede frugt. Ved sidste høst plukkede de 350 kilo æbler, hvilket gav dem 100 liter cider, som nu næsten er forsvundet, fortæller de og griner. Nu hvor de er hele fem ciderbryggere, skal de også blive enige om, hvordan deres cider skal smage.
– Det har været godt for os, at vi har tid at løbe på, inden vi står med det færdige produkt. Nu leger vi lidt med vores produktion, og vi finder ud af, hvad vi gerne vil lave. Vi forsøger at lande et produkt, hvor vi alle synes det smager godt. Derudover kan vi lave nogle andre ting, hvor nogle af os måske er helt vilde med smagen, men ikke nødvendigvis alle. Det ser vi på, siger Johan Wolff Kragerup, mens han kigger rundt på de andre for at se, om de ikke også er enige.
Bien og blomsten. Der skal bier til, så blomsterne bliver bestøvet. De håbede, at der var bier nok, ellers så skulle de overveje at lave bistand til at avle bier. Det strider dog imod den organiske vision, de har. Foto: Jens- Erik Larsen