– Det har været godt for os, at vi har tid at løbe på, inden vi står med det færdige produkt. Nu leger vi lidt med vores produktion, og vi finder ud af, hvad vi gerne vil lave. Vi forsøger at lande et produkt, hvor vi alle synes det smager godt. Derudover kan vi lave nogle andre ting, hvor nogle af os måske er helt vilde med smagen, men ikke nødvendigvis alle. Det ser vi på, siger Johan Wolff Kragerup, mens han kigger rundt på de andre for at se, om de ikke også er enige.

Bien og blomsten. Der skal bier til, så blomsterne bliver bestøvet. De håbede, at der var bier nok, ellers så skulle de overveje at lave bistand til at avle bier. Det strider dog imod den organiske vision, de har. Foto: Jens- Erik Larsen
Det mest nødvendige
Mottoet for de nye bryggere er, at de undervejs finder ud af, hvad der er absolut mest nødvendigt at gøre for at komme videre med projektet. I starten var det at muge ud i stalden, så blev det til at plante æblerne, og for nyligt byggede de selv et vandingssystem, der går langs plantagen og under træerne.
De lærer undervejs, hvordan æbletræer klippes til, at der helst skal være en god bestand af bier til et bestøve blomsterne på æbletræerne, og hvordan man renoverer en gammel lade. Flere af træerne er plantet i espalierer, hvilket de også lige skulle finde ud af, hvad var, og hvordan man gjorde. Der er rigtig meget, der bliver gjort for første gang, efter de flyttede til gården. Dog havde flere af dem brygget lidt øl i deres fritid, inden de kastede sig over cideren.