Enhedslisten står til at blive Bornholms næststørste parti: Nu går man efter borgmesterposten
– Det er jo en fantastisk meningsmåling. Jeg ved ikke, hvad jeg mere skal sige. Det er helt vildt. Vi står til at være det næststørste parti. Det er næsten ikke til at tro, siger Enhedslistens Morten Riis. Foto: Jacob Jepsen

KOMMUNALVALG | BORNHOLM | GRATIS
10. SEP 2021 • 14:14
Niels Vesterlund Mathiesen
Journalist

Enhedslisten står til at blive Bornholms næststørste parti: Nu går man efter borgmesterposten

Enhedslisten går markant frem i endnu en meningsmåling, hvilket betyder, at de står til at blive Bornholms næststørste parti, hvis der var valg i dag. Borgmesterposten er dermed tættere på, end den nogensinde har været.


I en ny meningsmåling, som Jysk Analyse har gennemført for TV2/Bornholm fra mandag til onsdag i denne uge, står Morten Riis og Enhedslisten på Bornholm til at blive Bornholms næststørste parti. Kun 1,8 procentpoint efter Socialdemokratiet, der stadig er øens største parti. I de seneste meningsmålinger er Enhedslisten gået stærkt fremad, hvor Socialdemokratiet samtidig er gået voldsomt tilbage.

Det er dermed ikke længere urealistisk, at viceborgmester, Morten Riis og Enhedslisten kan blive borgmester og borgmesterparti.

– Det betyder, at vi går efter at blive borgmesterpartiet. Det har vi også meldt ud fra starten af året, hvor vi pegede vores kandidater ud. Det er vores tilgang, og det vil være en opgave, vi vil påtage os, og som vi mener, vi er i stand. Vi håber på at komme til at spille en mere afgørende rolle efter valget, siger Morten Riis.

Morten Riis sidder i Estland og har først lige set meningsmålingerne. Men det er en rigtig glad Morten Riis, der udtaler sig til Bornholms Tidende.

Hvad siger du til meningsmålingen?

– Det er jo en fantastisk meningsmåling. Jeg ved ikke, hvad jeg mere skal sige. Det er helt vildt. Vi står til at være det næststørste parti. Det er næsten ikke til at tro.

Tror du på meningsmålingerne?

– Ja det gør jeg faktisk. Vi ser en tendens. Alle meningsmålinger har vist det samme. Vi går fremad. Meningsmålingerne er allesammen fantastiske, og den ene er bedre end den anden. Vi er inde i en periode, hvor der sker rigtig meget, og der er mange stemmer, der bliver flyttet lige nu.

Hvor har I taget nogle stemmer fra?

– Helt klart fra Socialdemokratiet, men jeg får også henvendelser fra nogle, der stemmer borgerligt, der bakker op om os nu. Jeg tror ikke, at det nødvendigvis handler om det partipolitiske, men flere konkrete sager, hvor vi har gjort os bemærket.

Hvilke sager er det?

– Jeg tror blandt andet, at folk er enige med os i vores ageren omkring budgetforliget. At vi synes, at det er en forkert prioritering at bruge mange penge på at udbygge blandt andet Snorrebakken. Jeg læser budgettet, som at rigtig meget må lide, for at få ting kan lade sig gøre. Vi har kun pengene en gang, og de bliver brugt på bekostning af noget andet. Det er ikke en god udvikling på kommunen, som det står.

– Vi har derimod forsøgt at sige, at bygninger skal vedligeholdes. Renovering af bygninger går vi jo ind for, men ikke at udbygge og bruge penge på noget helt nyt. Den balancerede måde vi går ind til det her med, tror jeg tiltaler flere bornholmere.

Og selvom det kan være svært at få armene ned hos Enhedslisten, så maner Morten Riis stadig til besindighed. Det er først ovre, når valgresultatet er tikket ind

– Der er det at sige til denne måling som til alle andre meningsmålinger, at det er bare en meningsmåling. Selvom vi er glade og håber, det holder, så er det valgresultatet, som vi helst vil forholde os til, slutter Morten Riis.Flere nyheder