Efterskole vil have elever fra hele landet

Efterskole vil have elever fra hele landet
Bornholms Efterskole ændrer strategi - ganske enkelt for at få elever nok. Arkivfoto: Berit Hvassum
NOTITS | 3. DEC 2023 • 15:30
Holger Larsen
Journalist
NOTITS
3. DEC 2023 • 15:30

Bornholms Efterskole er i gang med kampagne i hele Danmark.

De fleste elever på Bornholms Efterskole er fra hovedstadsområdet og Sjælland samt nogle få fra Bornholm og Sydjylland.

Sådan har det været i mange år. Men fremover er det målet at få elever fra hele landet. Ganske enkelt for at få elever nok.

Bornholms Efterskole er derfor i gang med en stor kampagne i hele Danmark for at skaffe nye elever til skoleåret 2024/25 og årene frem.

Det oplyser efterskolens forstander Claus Larsen-Jensen i en pressemeddelelse.

Indsats både nær og fjern

De nuværende geografiske primærområder fastholdes, men udvides til geografisk også at dække Fyn og Jylland. Der gøres også en indsats overfor danskere i Skåne, samt det danske mindretal i Slesvig.

I nærområdet holdes der møde på Christiansø, og man også gøre en ekstra indsats på Bornholm.

– Man kan godt tage på Bornholms Efterskole og både være væk fra og tæt på familien, siger forstanderen.

Efterskolen var derfor med på uddannelsesmessen med en stand.

Kampagnen byder blandt andet på digitale fremstød via tv-skærme på cafeer i København, Odense og Aarhus, og et landsdækkende fremstød på sociale medier.

Man har allerede gennemført to camps på skolen, og i vinteren/foråret 2024 er der planlagt yderligere tre camps for unge, som her kan få en smagsprøve på at være på efterskole og deltage i spændende aktiviteter i en weekend.

Holder åbent hus

Skolen deltager på efterskolemesser forskellige steder i landet, og man slår selv dørene op for åbent hus på skolen i Blykobbe Plantage i Rønne den 6. januar.

"Tag på Danmarks unikke og hyggeligste efterskole på Bornholm", lyder det i kampagnen, hvor man også markedsfører skolen på de tre linjer:

"Adventure Efterskolen", "Erhvervs Efterskolen" og "Gastro Efterskolen". Samtidig tænkes der i at gøre "Din Grønne Fremtid – Klima, Energi og Miljø" til et valgfag.

Man vil blandt andet også markere sig som en lille og overskuelig efterskole, at Bornholm er unik på natur og muligheder, at skolen byder på spændende aktiviteter, og at der ikke er så langt til Bornholm, som nogen tror.

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 01-03-2024 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Fredag eftermiddag - lørdag morgen: Over 4 kr. eller under 2 kr.  Hvis du flytter dele af dit forbrug fra kogespidsen (kl. 17-21) til efter midnat slipper du med halv skade. Så lær at programmere din vaskemaskine, tørretumbler eller elbil. Opdateret kl. 13.14. Næste opdatering kl. 00.14.

Bornholms energi og forsyning