Dronningen ankommer: Se billederne

Dronningen ankommer: Se billederne
Fotos: Anna Holm
NYHED | 5. JUN 2023 • 09:52
Anna Holm
Journalist
NYHED
5. JUN 2023 • 09:52

Grundlovsdag klokken 9:35 ankom HM Dronning Margrethe med kongeskibet Dannebrog i Rønne Havn. Mange bornholmere var mødt op for at se skibet og  dronningen. 

Mange bornholmere var mødt op, da kongeskibet Dannebrog mandag sejlede mod land. Flere stod ved Sct. Nicolai Kirke for at få det første glimt af skibet, og endnu flere stod klar ved kajen. Skibet ankom i Rønne Havn klokken 9:35, og klokken 9:40 var de første af flådens matroser på Bornholmsk jord.

En af de fremmødte var Ida Antonsen Skourup sammen med sine døtre Sonja og Søs på henholdsvis fire og to år. 

– Det er for at se skibet og dronningen. Den store synes, at det er spændende med en dronning. Det er hun meget optaget af. Så det er jo oplagt at komme herned, når nu hun kommer til Bornholm, siger Ida Antonsen Skourup. 

Ida Antonsen Skourup sammen med sine døtre Sonja og Søs. 

 

En anden bornholmer, der stod klar på kajen, var Jette Tromholt fra Rønne. 

– Jeg synes, hun er et fantastisk menneske, og det er et flot skib, og jeg har fri. Jeg skulle også ned og se, hvordan hun havde det, det er en ældre dame efterhånden, så jeg har ofte tænkt, gad vide om det er sidste gang, man ser hende, så derfor skulle jeg i hvert fald herned. Det er så dejligt hun kommer, og den anledning hun kommer i, synes jeg også er fantasisk.


 

Dronningen besøger Bornholm i anledning af, at hun skal indvie beredskabsstyrelsens nye fane. Det sker i dag mellem klokken 12.30 og 13.10 i Allinge ved beredskabsstyrelsens kaserne.

Hvis man som bornholmer gerne vil opleve ceremonien i Allinge, har man ifølge næstkommanderende i beredskabsstyrelsen Allan Stenbye gode chancer for at få både et glimt af både fanen og dronningen i Allinge.


 

– Vi har allieret os med vores gode nabo Circle K, så alle folk, der kommer, må stille op på deres parkeringsplads, og så er der også plads til folk inde på vores område. Vi har også sørget for en storskærm, så dem, der kommer og ikke får den bedste udsigt, kan følge med i TV2 Bornholms transmission, siger Allan Stenbye.


 


 

TV2 Bornholm sender også live senere på dagen, når dronningen holder reception på kongeskibet for særligt indbudte. Den direkte live-udsendelse fra kajen starter klokken 18.50 og genudsendes flere gange i løbet af aftenen mandag, skriver TV2 Bornholm på deres hjemmeside.