Mikkel, du er sekretariatschef for fødevareparaplyforeningen Gourmet Bornholm, men også leder af Gaarden. Hvordan er det nu det hele hænger sammen dernede hos jer?
– Gaarden er jo en del af Bornholms Museum, og vi er tre stationer, kan man sige: Melstedgård er den fine, gamle gård, der som frilandsmuseum formidler Danmark i selvforsyningstiden, altså lige før den industrielle revolution. Her handler det om at fortælle om den madkultur, som Bornholm er rundet af, og vores gæster kan blandt andet smage på gamle egnsretter, prøve gamle lege, hygge i haven, slå reb, køre i hestevogn, runke sennep og ikke mindst sludre med en hel masse dejlige dyr, som alle gerne vil klappes.
– I Skafferiet køber man sin billet, men det er også gårdbutikken, som sælger varer fra de bornholmske fødevareproducenter, samt frokost, kage, is og andre gode sager.
– Madkulturhuset er den moderne legeplads for workshops, madoplevelser, skoleklasser, grupper og ikke mindst fødevareproducenter.