De kører for stærkt i Rø

NYHED | ABONNENT | 15. MAR 2023 • 05:30
NYHED | ABONNENT
15. MAR 2023 • 05:30

Medlemmerne i Rø Borgerforening besluttede på generalforsamlingen mandag at ansøge kommunen om fartregulering.

Normalt er der stille og roligt i Rø, og det er beboerne glade for. Men hvad fart angår, går det altså lidt for hurtigt.

Det fortæller Anne-Marie Lyster Riis efter mandagens generalforsamling i Rø Borgerforening. Her var over 30 medlemmer mødt op for at kaste et blik tilbage på året, der gik og tale om fremtiden i den lille by nordøst for Klemensker.

– Der bliver kørt meget stærkt i Rø, så vi vil ansøge om nogle vejbump eller vejindsnævring a la Listed eller Bølshavn. Vi har brug for noget trafikregulering, siger Anne-Marie Lyster Riis, næstformand i Rø Borgerforening.

Fartgrænsen i Rø er 50 kilometer i timen, men den bliver sjældent overholdt, fortæller Anne-Marie Lyster Riis. Der var derfor bred opbakning til forslaget om at ansøge kommunen om foranstaltninger til at nedbringe farten i byen og der var oven i købet et par af de fremmødte som påtog sig opgaven med at udforme en ansøgning.

Beretning på versefødder

Der blev afgivet to beretninger. En fra Anne-Marie Lyster Riis, idet hun har vikarieret for Herdis Terkelsen i fire måneder, mens denne var på orlov, og en fra Herdis Terkelsen, der nu er tilbage på formandsposten.

Anne-Marie Lyster Riis stod her for aftenens mest originale indslag, idet hendes beretning var på versefødder.

Herdis Terkelsen glædede sig over, at aktiviteterne i Rø er voksende i disse år.

– Da jeg i 2003 ville købe hus i Rø, blev det mig kraftigt frarådet. Det var angiveligt ikke et sted, der var en fremtid i og jeg risikerede at miste de penge, jeg satte i ejendommen, fortalte Herdis Terkelsen, der måtte skuffe dommedagsprofeterne.

– Røs huspriser ligger pænt i den højeste halvdel. Vi har gæster og medlemmer, der kommer fra nabosogne og vi er med i et lovende og rost projekt i samarbejde med Aarsballe, Klemensker og Nyker, hvor økonomien er faldet på plads. Nu skal ideerne udmøntes i virkeligheden, lød det blandt andet fra Herdis Terkelsen.

Bernt Carlsson blev afløst af Helle Pedersen i bestyrelsen, mens Jens Lund Hansen kom ind som ny suppleant. Ny repræsentant for flex-boligejere blev Benedicte Nordin. Flere meldte sig desuden som frivillige ved særlige ad hoc-opgaver, som for eksempel kagebagning, pasning af stianlæg og hjælp til fondsansøgninger.