Danig melder sig ud af Venstre efter aflyst møde om valgforbund: Jeg vil ikke være medlem af parti med 'enevælde'
Søren Danig har trukket sig som kandidat for Venstre til det kommende kommunalvalg og nu også meldt sig ud af partiet, fordi han mener, ledelsen er enevældig. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

POLITIK | BORNHOLM | GRATIS
1. SEP 2021 • 19:00
Mette-Marie Andersen
Journalist

Danig melder sig ud af Venstre efter aflyst møde om valgforbund: Jeg vil ikke være medlem af parti med 'enevælde'

Bornholms Tidende kunne den 30. august fortælle, at Søren Danig ikke længere stillede op for partiet, efter Venstre Bornholm havde lavet en aftale om at indgå i valgforbund med Nye Borgerlige. 

Udover at trække sit kandidatur opfordrede Søren Danig også vælgerne til at undlade at stemme på Venstre, ligesom han heller ikke selv ville gøre det, så længe partiet er i valgforbund med Nye Borgerlige.

Møde om valgforbund blev aflyst

Søren Danig fortæller nu, at han den 31. august var til et lukket møde med de tre formænd for henholdsvis Venstre Øst, Venstre Vest og Venstre Bornholm. 

Her blev det ifølge Danig aftalt at samle Venstres kandidater til kommunalvalget samt bestyrelsesmedlemmerne for at drøfte valgforbundet med Nye Borgerlige. 

Men Søren Danig fortæller nu, at han dagen efter, onsdag den 1. september fik at vide, at det møde ikke bliver til noget alligevel. Derfor har han foruden at trække sit kandidatur nu også meldt sig ud af partiet Venstre.

– Venstre havde tilsyneladende gerne set, at jeg var forblevet medlem af partiet. Jeg ønsker imidlertid ikke at være medlem af et parti med enevælde. Jeg ønsker i øvrigt heller at være medlem af et parti, som jeg ikke agter at stemme på grundet valgforbundet med Nye Borgerlige. Det vil jo være lidt komisk at være medlem af et parti som man ikke stemmer på, siger han. 

Da Bornholms Tidende beder Søren Danig uddybe påstanden om, at der er tale om enevælde i partiet, svarer han: 

– Der er jo noget mystisk i, at de tre formænd for Venstre på Bornholm først aftaler at holde et møde for derefter at aflyse det, fordi der er nogen, der går imod at indkalde bestyrelsesmedlemmerne til mødet. Så er man efter min mening ikke en demokratisk forening.


Niels Plum. Foto: Jens-Erik Larsen

Formand henviser til forretningsorden

Niels Plum, der er formand for Venstre Bornholm, bekræfter, at der var en aftale om at afholde et møde og drøfte valgforbundet, og at det er blevet besluttet ikke at holde det alligevel. 

– Dem, der skal deltage i sådan et møde, skal også have lyst til at deltage, hvis det skal give mening at holde det. Der var nogle centrale personer, der ikke ønskede at deltage, og derfor er der ingen grund til at holde det, siger Niels Plum, der ikke ønsker at uddybe yderligere.

Han fortæller, at han er blevet orienteret om, at Søren Danig har meldt sig ud af partiet, men ønsker ikke at kommentere på det.

I forhold til Søren Danigs påstand om, at ledelsen i Venstre er enevældig, henviser Niels Plum til partiforeningens forretningsorden.

– For mig handler det om, at vi holder os til de regler, vi har vedtaget. På Venstres generalforsamling vælger medlemmerne jo en spidskandidat og en formand velvidende, at de træffer beslutninger på vegne af dem. Vi kan jo ikke ringe til samtlige medlemmer, hver gang vi træffer en beslutning, siger han. 

Niels Plum tror ikke, at de seneste dages debat om aftalen om valgforbundet med Nye Borgerlige skader Venstres valgkamp frem mod kommunalvalget i november. 

– Nej, jeg er ikke bekymret. Jeg tror, at de fleste efterhånden godt ved, hvordan et valgforbund fungerer. Vi har lavet en mundtlig aftale med Nye Borgerlige om at indgå valgforbund sammen. Det er uden nogen forpligtelser overhovedet. Det handler kun om, at der ikke er nogen stemmer, der skal gå til spilde, siger han.  Flere nyheder