Bornholm Rundt bliver holdt – men med få ændringer

Bornholm Rundt bliver holdt – men med få ændringer
Bornholms Motor Veteraner holder omkring 40-50 arrangementer om året. Ét af dem er Bornholm Rundt, der i år løber at staben den 3.-4. juli. Foto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 14. MAJ 2021 • 13:56
Sofie Møller
Journalist
| ABONNENT
14. MAJ 2021 • 13:56

FRITID

Bornholm

Sidste år måtte man aflyse det store veteranrally, Bornholm Rundt, men sådan bliver det ikke i år. Det er formand for Bornholms Motorveteraner og tovholder af arrangementet Palle Kejlstrup ret sikker på.

– Jeg regner stærkt med, at vi får lov at køre, men jeg kan ikke love, at det bliver, som vi kender det, siger han.

– Jeg har lige talt med Nexø Hallen, hvor vi plejer at spise frokost, om de kan have plads til os udenfor. Det har jeg ikke fået svar på endnu, så der er flere detaljer, der lige skal falde på plads.

Coronarestriktioner og den udskudte vaccineplan har dog ikke haft nogen indvirkning på antal tilmeldte. På nuværende tidspunkt er 175 køretøjer på listen, og det er tæt på, hvad der maksimum kan være.

– Der er altid mange gengangere, og folk kommer både fra Danmark, Norge, Sverige og Tyskland, siger Palle Kejlstrup.

Stolt af at vise frem

Et andet lille problem, der kunne opstå, er i forhold til de mange tilskuere, der kommer for at se de flotte biler.

– De sidste gange er vi startet fra Cirkuspladsen ved Domen, og det satser vi også på at gøre igen i år. Men nogle gange er der kommet op til 6000 mennesker for at kigge på vores køretøjer, når vi holder der inden afgang, og hvordan det bliver i år, ved jeg ikke endnu, siger Palle Kejlstrup, der dog ville ærgre sig, hvis der ikke kom tilskuere.

– Vi er skide stolte af vores køretøjer, så selvfølgelig elsker vi at vise dem frem. Det giver en helt bestemt stemning, og man kan mærke, at folk synes, det er en oplevelse, siger han.

Han håber og tror, at de kan få lov at køre, så folk kan komme ud og se dem på vejene. Men et må han nok erkende:

– Jeg ender sikkert med at skrive til alle tilmeldte, at vi regner med at holde Bornholm Rundt, men at der hverken er fælles frokost eller aftensmad. Sådan er vilkårene, desværre, siger Palle Kejlstrup.


Bornholm Rundt er et af de mest populære veteranløb i Danmark. Foto: Jens-Erik Larsen