Borgergruppe vil markere tilbagetrækning med koncertrække

Borgergruppe vil markere tilbagetrækning med koncertrække
Museumsinspektør Jakob Seerup er med i en gruppe, som ønsker at markere 75-året for de sovjetiske soldaters afrejse fra Bornholm med en koncertrække. Arkivfoto: Allan Rieck
| ABONNENT | 14. FEB 2021 • 13:42
Henrik Nielsen
Journalist
| ABONNENT
14. FEB 2021 • 13:42

MÆRKEDAG

Den 5. april er det 75 år siden, den sidste sovjetiske soldat forlod Bornholm efter 2. Verdenskrig. Det har regionskommunen planer om at markere. Det samme har en gruppe borgere, som ønsker at opføre en koncertrække med fællessang og nyskreven musik i den anledning, men ikke på selve dagen.

Det fremgår af referatet fra det seneste møde i kommunens økonomi-, erhvervs- og planudvalg.

Gruppen består af koordinator Henrik Billing, Jakob Seerup fra Bornholms Museum, orkesterleder og bassist Michael Friis, producer og pianist Jesper Mejlvang samt musiker Kalle Brandt. Sammen står de bag projektet Bornholm frit. Formålet er at samle bornholmere, tilflyttere og gæster for at mindes, markere og fejre årsdagen for det, gruppen betegner som befrielsen på Bornholm og generelt hylde frihedsidealet.

Det er tanken, at koncerterne skal medvirke til at understøtte fællesskab, fælles historie og identitet samt værdier og kultur på Bornholm. Sådan beskriver gruppen det i hvert fald i en henvendelse til regionskommunen.

Gruppen forventer at gennemføre koncertrækken i forbindelse med kulturugen i september.