Og hvad med Ostehjørnet? Kan man smage dem der?
– Måske. Det er noget, vi overvejer. Ostehjørnet har allerede nogle af vores oste, som ellers ikke sælges herhjemme. Men med den nye linje er det muligt, at vi også kan få dem derind, så bornholmerne kan prøve dem. Det afhænger af, hvordan vi kan få det organiseret.
I dag er Sebastians ostesang endnu mere relevant
NU er Aviskokken blevet nysgerrig og håber på en rundtur – og rundtur, det får han.
Per finder kitler, hårnet og overtrækssko frem til os, og så er det ellers ud i den første hal, der er et inferno af larm, en hel masse rør og computerterminaler. Per fortæller mig, at det er her, vallen bliver efterforarbejdet, så den kan indgå i andre fødevareproduktioner. Det er en anden måde, mejeriet tjener penge på. Som Per siger: “Det er ligesom med en gris, der bliver slagtet – det er kun skriget, der går til spilde.”
I de næste haller begynder det at ligne noget. Her kan man se begyndelsen på det, der skal blive oste. Lige nu ligner det mest sådan noget fnuller, men det skal jo både presses, lægges i saltlage og modnes.