Amerikanske soldater stiller missilsystem op

Amerikanske soldater stiller missilsystem op
USA og Danmark trænede sidst sammen på Bornholm i maj 2022, hvor den amerikanske hær foretog tirsdag en simuleret raketaffyring fra en HIMARS fra Bornholms mod et mål i Østersøen. Foto: Forsvaret
NYHED | 15. SEP 2023 • 12:59
NYHED
15. SEP 2023 • 12:59

Amerikanske fly vil de næste 10 dage lande i Bornholms Lufthavn. Amerikanske soldater skal øve sig i at transportere og stille et missilsystem op i Raghammer Skydeterræn.

Cirka 20 amerikanske soldater vil fra i dag og de næste 10 dages tid lande i Bornholms Lufthavn med amerikanske C-17 transportfly.

Soldaterne skal øve sig i at transportere og opstille et såkaldt standard missilsystem (SM-6). Det skriver Forsvaret i en meddelelse på sin hjemmeside. Styrkerne og materiellet vil ankomme og afgå løbende over flere omgange med de amerikanske C-17 transportfly.

Øvelsen vil foregå på Raghammer Skydeterræn. Forsvaret skriver, at der er tale om en øvelse, og missilsystemet vil derfor ikke hverken simulere skydning eller skyde med skarpt. Øvelsen er sat i værk på amerikanske foranledning og er ikke et udtryk for en ændret trusselsvurdering mod Danmark generelt eller Bornholm specifikt, skriver Forsvaret.

Danmark bidrager med værtsnationsstøtte og vil sørge for indkvartering på Almegårds Kaserne og koordinere eskorte af de amerikanske soldater.

"Værtsnationsstøtte er en vigtig opgave for Danmark og øvelsen viser, at vi som altid er klar og i stand til at støtte vores nære NATO-allierede – USA", siger chefen for Operationsstaben i Forsvarskommandoen, generalmajor Ulrich J. Hellebjerg på Forsvarets hjemmeside.