Det er den 1. marts, og dermed årets første forårsdag ifølge kalenderen. Vejret har også været forårsagtigt, og det fik tilsyneladende en rønnebo til at hente gasgrillen frem fra sit vinterhi. Men desværre havde grillmesteren ikke forårsrengjort sin grill i tilstrækkelig grad, inden han tog stegen på, og det resulterede i en mindre ildebrand.
– Både grillen og stegen er det, man kan kalde for well done, siger indsatsleder Michael Grønbech-Dam, som forklarer, at det var fedtstof fra stegen, der var gået brand i.
– Der har bare været dryppet noget fedt ned på gasbrænderne, og derved er der sket en uheldig overtænding med vegetabilsk olie. Men heldigvis er der ingen skade sket, udover at der kom lidt vand på gulvet ude i udestuen, og så er der luftet lidt ud, og så har vores røgdykkere fjernet gasflasken, som man skal gøre, siger han og fortæller, at det kun krævede fem liter vand at slukke ildebranden.
Indsatslederen mener ikke, at den grillglade rønnebo gjorde noget forkert ved at grille under et halvtag, men han opfordrer til, at man giver sin grill en ordentlig vasketur, inden man hiver den frem sammen med havemøblerne.