60 poser affald indsamlet til lyden af fuglekvidder

60 poser affald indsamlet til lyden af fuglekvidder
Over 50 mennesker hjalp med at samle affald ind i Hasle lørdag. Foto: Berit Hvassum
| 21. FEB 2021 • 10:19

21. FEB 2021 • 10:19

MILJØ

Der var fuglekvidder i luften, da Hasle Idrætsforening og Hasle Byting lørdag inviterede til årets første fælles udendørsaktivitet på Hasle Fælled.

Arrangementet, der gik over al forventning, havde et dobbelt formål: At få folk til at bevæge sig ud i naturen og indsamle affald samtidig. 

Indsamlingen skete som led i den landsdækkende DGI-kampagne ”Sammen i Bevægelse”, som i dagens anledning var omdøbt til "Hasle i Bevægelse". Hasle IF og Hasle Byting stod bag initiativet og Karen Margrethe Hansen-Bager fra DGI Bornnholm, Hans Christian Pedersen fra Hasle IF og Kaj Erik Mortensen og Leif Olsen fra Hasle Byting stod lørdag formiddag klar med affaldsposer, handsker og lidt guf til børnene.

Nogle gik to gange

Den store interesse kom bag på arrangørerne, der havde bestilt handsker til 30 til deltagerne. Det viste sig at være alt for lidt.

– Jeg tror, vi endte med at sende knapt 50 indsamlere afsted, siger Hans Christian Pedersen, der godt tør kalde lørdagens affaldsindsamling for en succés.

– Vi fik rigtig god opbakning. Der blev afleveret over 60 poser affald, som blev kørt på lossepladsen, for der var nogen, der kom tilbage efter poser, fortæller han. 

Vi kommer tilbage

I invitationen opfordrede arrangørerne deltagerne til at møde op parvis eller i deres personlige bobler, og det ønske blev imødekommet lørdag formiddag.  – Man holdt afstand og gik parvis eller i små familieklynger, siger Hans Christian Pedersen, der allerede nu kan afsløre, at det ikke er sidste gang man hører fra Hasle i Bevægelse.

– Det er første gang Hasle Byting og Hasle IF er gået sammen om at arrangere noget, men vi vil helt sikkert lave flere ting hen over foråret. Vi har ikke lagt os fast på noget endnu, men det kan da godt tænks at det bliver noget med at gå en tur sammen, siger Hans Christian Pedersen, Hasle IF.