34-årig kvinde fik bøde for hash-joint

34-årig kvinde fik bøde for hash-joint
Retten på Bornholm. Foto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 6. JAN 2021 • 06:32
Af:
mads-westermann
| ABONNENT
6. JAN 2021 • 06:32
NARKOTIKA

Trods ihærdige forsøg på at overbevise dommeren om sin uskyld, lykkedes det tirsdag formiddag ikke en 34-årig kvinde at undgå en bøde på 2.000 kroner.

Det var en bøde, politiet havde uddelt, fordi de under et besøg i kvindens hjem i Østerlars, i begyndelsen af oktober sidste år, havde fundet en hash-joint, som kvinden ifølge politiet havde erkendt var hendes.

Lå i askebæger

Hvorfor, politiet havde besøgt kvindens hjem, kom ikke frem i retten, men både den tiltalte kvinde og anklageren var enige om, at der foruden kvinden og hendes mindreårige datter også havde været to gæster tilstede i kvindens hjem, da politiet kom uanmeldt på besøg.

Herefter ophørte enigheden imidlertid.

Ifølge politiet fandt betjentene den joint, som var sagens omdrejningspunkt, i et askebæger i kvindes hjem, og kvinden havde ifølge den politibetjent, der var indkaldt som vidne i sagen, erkendt, at det var hendes joint.

Ville have politiet ud

Det benægtede kvinden dog i retten.

Her forklarede hun i stedet, at det hun havde ment var, at hun erkendte, at jointen var fundet i hendes askebæger.

– Jeg tog ansvaret, fordi den blev fundet i mit hus, sagde hun og fortalte, at hun aldrig røg hverken tobak eller hash.

Hun forklarede videre, at hun af hensyn til sin datter bare havde ønsket politiet ud af hjemmet hurtigst muligt, fordi hun tidligere i foråret 2020 havde været involveret i en voldssag, som havde påvirket datteren meget.

– Det var derfor, jeg sagde, at det var min, sagde den 34-årige.

Ville ikke "give lorten videre"

Hun erkendte dog også, at hun den pågældende dag havde været påvirket af alkohol, fordi hun sammen med gæsterne havde drukket nogle øller.

På anklagerens spørgsmål om, hvem der var jointens rette ejermand, hvis det ikke var hendes, svarede kvinden:

– Det vil jeg ikke sige noget om, men I kan selv slå det op. En af dem (gæsterne, red.) fik jo en bøde for at have hash.

At hun den pågældende dag overfor politiet havde taget ansvaret for jointen fremfor at udpege den rette ejermand, begrundede kvinden desuden med, at hun "ikke ville give lorten videre".

Hun forklarede også, at det var af samme årsag, at hun havde underskrevet en konfiskationserklæring, da politibetjentene beslagslagde jointen.

Gav politiet medhold

Og netop politibetjentens vidneudsagn og den underskrevne konfiskationserklæring blev de centrale punkter i anklager Anne Moes afsluttede procedure.

Hun mente, at de to ting tilsammen godtgjorde, at det var kvinden, som var ejeren af jointen, og at hun derfor skulle betale bøden.

Da kvinden, som var mødt uden forsvarer, selv fik mulighed for en afsluttende bemærkning, sagde hun:

– Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. Jeg er ikke vant til at sidde her og ved ikke, hvad man skal sige. Jeg har forklaret, at det, politiet siger, ikke er rigtigt. Jeg synes ikke, jeg skal betale.

Det formildede imidlertid ikke dommer Christian Bach Esdorf, som efter kort overvejelse endte med at give anklageren medhold og idømme kvinden en bøde på 2.000 kroner for overtrædelse af bekendtgørelsen om euforiserende stoffer.