Vandkulturhus er en del af en større plan for Nørrekås

Vandkulturhus er en del af en større plan for Nørrekås
Der er mange initiativer i gang på og ved Nørrekås Lystbådehavn i Rønne, og man forsøger bedst muligt at få dem til at hænge sammen – også med eksisterende aktiviteter i området. – Men jo flere vi er, desto mere kompliceret bliver det også, så det er i sig selv en udfordring, siger Thomas Bay Jensen, som er bestyrelsesformand i Rønne Svømmehal. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 4. MAR 2021 • 08:59
Henrik Nielsen
Journalist
| ABONNENT
4. MAR 2021 • 08:59

UDVIKLING

Det handler ikke kun om et vandkulturhus, når Rønne Svømmehal arbejder på at etablere sig i nye faciliteter på Nørrekås i Rønne. Sideløbende foregår der i regionskommunens regi et arbejde med en helhedsplan for området. For at opnå det bedst mulige resultat er folkene bag de to projekter i kontakt med hinanden.

I sidste uge deltog bestyrelsesformand Thomas Bay Jensen fra Rønne Svømmehal således i et møde sammen med de arkitekter, som arbejder med helhedsplanen, og der foregår også en vis sparring, så de billedligt talt ikke ender med en trekant og en firkant, der ikke passer sammen. Det hele skal passe sammen.

– Vi kan også se, og det er helt naturligt, at det vil politikerne også lægge stor vægt på, at tingene bliver tænkt sammen, siger Thomas Bay Jensen, som selv tidligere har siddet i kommunalbestyrelsen.

Derfor forstår han også godt, at nogle politikere spørger, om tingene foregår i den rigtige rækkefølge.

– Det gør de måske ikke, men det er den rækkefølge, der kommer, og lige nu kører der faktisk et godt parløb mellem de arkitekter, som arbejder på den strategiske helhedsplan, og så vores projekt, siger Thomas Bay Jensen.

Blot fordi

Det er ikke kun helhedsplanen og vandkulturhuset, der skal spille sammen. Det skal eksisterende og nye aktiviteter på Nørrekås også.

– Man skal tænke tingene godt sammen, så brugerne på Nørrekås synes, at de kan se sig selv i det at få en anden nabo, som skaber noget mere liv. Der er nogle, som allerhelst bare vil have, at der er ro og fred. Det er jo så ikke det, det bliver. Det bliver ikke ro og fred, det bliver noget andet, og så skal vi bare finde ud af, hvordan man kan lave nogle gode rum nede på Nørrekås, som også kan skabe ro og fred for dem, der har behov for det, siger Thomas Bay Jensen.

Som helhed tror han, at det er væsentligt at få skabt noget, der giver den almindelige bornholmer lyst til at gå en tur på Nørrekås.

– Ikke fordi man skal ned og hverken det eller det andet, men blot fordi området inviterer til, at man går en tur på Nørrekås og ser ud over arealet, ser på vandkulturhuset og ser på de andre ting dernede. Det hænger sammen det hele, siger Thomas Bay Jensen.