– Vi klipper pyntegrønt to måneder om året. Det har vi enormt travlt.
Kuregård producerer blandt andet buksbom, hønsebens thuja, cryptomeria og blød ene.
– Vi afsætter til to grossister, en i Sverige og Grønttorvet i Taastrup, siger Torben Ipsen og kører lidt af det grønne mellem to fingre.
– De siger, vi skal sælge det stedsegrønne lokalt for at fjerne transporten. Det har jeg gjort. Det går op i tid. Det gør vi aldrig igen. Du skal op i volumen.
– De siger, vi skal gå over til økologisk landbrug. Men det kan ikke afsættes i de mængder. Læs beretningen fra Økologisk Landbrug. De spørger selv, hvordan de skal få afsat meget af deres korn. De er nødt til at afsætte det som konventionelt korn for at få det solgt.
– De siger, vi skal producere grøntsager. Det har vi gjort. Vi stoppede, dengang de små købmænd lukkede, og de store supermarkeder tog over og ville have ensartede partier.