Molslinjen stillede op – men bornholmerne blev væk

Molslinjen stillede op – men bornholmerne blev væk
Jesper Skovgaard (med kasket tv.) og Kristian Durhuus (nr. to fra højre) i samtale. Fotos: William Sonne Kaalø
NYHED | ABONNENT | 15. JUN 2024 • 19:00
NYHED | ABONNENT
15. JUN 2024 • 19:00

Kom og få svar på dine spørgsmål om færgetrafikken mellem Bornholm og det øvrige Danmark. Det var formålet med et arrangement, Molslinjen havde stablet på benene lørdag på Folkemødet. Men der var ikke stor interesse for arrangementet.

– Der er ikke kommet nogen.

Med de ord byder Bornholmslinjens pr- og kommunikationschef Tidendes udsendte velkommen til stand F1 på Folkemødet, hvor rederiet lørdag har indkaldt til arrangementet ”Spørg rederiet!”

– Rederiet stiller op til spørgsmål og håber at have svar med på det meste, fremgår det af indkaldelsen til arrangementet.

Det er også det store skyts, Molslinjen har kørt i stilling for at være så beredt som muligt på spørgsmål af enhver karakter. Persongalleriet omfatter blandt andet Kristian Durhuus, administrerende direktør, Jesper Skovgaard, kommerciel direktør og kommunikationschef Jesper Maack, som vel er den mest kendte person fra rederiet i offentligheden.

Scenen er klar. Bordbænkesættene er klar. Kaffen, der bliver lavet i en interimistisk baristas coffee shop, som man kender fra færgerne, er klar.

Men det er umiddelbart kun et par stykker, der er mødt op for at stille spørgsmål til rederiet, og i stedet for at foregå mellem scene og publikum er der en rolig dialog i en slags loungeområde, rederiet har etableret ved sin stand.

– Vi snakkede om, da vi valgte at lave det her arrangement, at det var enten eller. Da jeg stod op i morges, sagde jeg til min kone: ”Jeg tror ikke, der kommer nogen i dag,” fordi vi har kunnet mærke det de andre dage, hvor vi har holdt debatter, siger Jesper Maack, der fortsætter:

– Der har ikke rigtig været nogen, som har været utilfredse med et eller andet. Tværtimod siger folk: ”Det går rigtig godt,” og ”super sejltur,” og ”dejlig færge den Express 5”.

Men man kunne jo også godt komme og stille spørgsmål, selvom man er tilfreds?

– Det kunne man godt, ja. Vi har i invitationen lagt bredt op til, at man kan spørge om hvad som helst.

Men I ville vel gerne have haft nogle flere, der kom og deltog? Der er jo mange kritiske røster?

Det er der indimellem, men det er typisk om en enkelt hændelse – og den kommer man ikke og spørger om her. Hvis en eller anden er sur over, hvorfor der er hunde her, og om man ikke kan sørge for at den dør er lukket, så kommer man ikke og spørger her. Det er nok mere, hvis man har en generel holdning til færgedriften. Det kunne være det dynamiske prissystem, man kunne spørge til, det kunne være den grønne omstilling, siger Jesper Maack.


Hanne Sonne Poulsen var en af de få, der mødte op til Molslinjens arrangement på Folkemødet.

 

’Skuffende fremmøde’

På en af siddepladserne, der består af europaller med hynder, sidder Hanne Sonne Poulsen fra Rønne. Hun benytter lejligheden til at spørge rederiet, om der udsigt til ændringer i forhold til udfordringer med vejrsituationen.

– Er der noget, de vil gøre anderledes? Sidste år var der mange aflysninger, og det var derfor, jeg tænkte, om de har en plan? Det har de jo ikke, for de kan ikke lave om på vejret, siger Hanne Sonne Poulsen.

Hun synes, det er fint, rederiet stiller op til spørgsmål.

– Det er de næsten nødt til også for at vise ansigt. Men jeg synes, det er skuffende, der ikke kommer flere og lytter. Jeg har ikke nogen idé om, hvorfor folk ikke kommer, siger hun.

Kan det mon være, at bornholmerne ikke har kendt til arrangementet og dermed ikke har vidst, at det fandt sted? Det er i hvert fald en kendsgerning, at man har skulle ind på Folkemødets program for at finde information om arrangementet.


Jesper Maack i samtale.

 

Har I overvejet at kommunikere ud på andre måder?

– Nej, det har vi faktisk ikke. Vi fik det ud i Bornholms Passagerforenings facebookgruppe, og der er vi i stand til at ramme en del af målgruppen. Så har vi kommunikeret via de kanaler, der er tilgængelige til Folkemødet. Vi er bare til rådighed hernede, og så er det godt, hvis der kommer nogen – og ikke helt skidt, hvis der ikke kommer nogen. De seneste mange kundetilfredshedsmålinger viser også, at folk synes, produktet er godt, siger Jesper Maack.

Du sagde – vel også lidt for sjov – at man kan konkludere, at alle er tilfredse?

– Det kan man nok ikke, siger Jesper Maack med et grin, hvorefter han tilføjer:

– Men vi kan konkludere, at der kom ikke nogen her i dag, der var utilfredse. Så langt kan vi gå.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT