Mangler udstyr: Ikke klar til brand i elbusser

Mangler udstyr: Ikke klar til brand i elbusser
Natten til onsdag den 6. september måtte Beredskab Fyn assistere kollegaerne i Trekantområdets Brandvæsen. Foto: Beredskab Fyn
NYHED | ABONNENT | 15. SEP 2023 • 05:30
NYHED | ABONNENT
15. SEP 2023 • 05:30

Bornholms Brandvæsen er i øjeblikket ikke rustet til at slukke brande i de elbusser, der står til at ankomme til Bornholm sidst på året. Man er dog i gang med at undersøge mulighederne for indkøb. Indtil da må brandvæsnet kalde på hjælp fra det øvrige Danmark, hvis uheldet er ude.

De første elbusser er på vej til Bornholm og ankommer sidst på året - og senest i den spæde start af det nye år. Men skulle der gå ild i en af busserne, eller elbiler i øvrigt, så er Bornholms Brandvæsen ikke rustet til at slukke branden, da man ikke har det rette udstyr. Det oplyser beredskabschef Louise Lyng Bojesen til Bornholms Tidende.

Beredskabet har haft sagen oppe på et møde i det politiske natur-, miljø- og planudvalg, hvor det blev gjort klart, at det er en udfordring. Her blev der, ifølge beredskabschefen, bevilget 'lidt midler' til at købe nyt udstyr. Nu er man så i gang med at afsøge markedet for at finde ud af, hvilket udstyr brandvæsnet skal købe, og hvilke slukningsmetoder der skal anvendes. Konkret kigger man på fire forskellige modeller.

– Hvilken en vi kommer til at gå med, ved vi ikke helt endnu, for det kommer også an på, hvad det er for nogle busser: Hvor sidder batteriet? Sidder det i taget eller i undervognen? Så der er nogle ting, vi skal være helt sikre på, siger Louise Lyng Bojesen.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 109 kr./md.

Se andre abonnementer her
HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.