Målet er en fast forbindelse til Sverige

Målet er en fast forbindelse til Sverige
Foreningen Bornholmtunnel ærgrer sig over, at en fast forbindelse til Sverige ikke indgik i Trafikstyrelsens bornholmeranalyse. En sådan forbindelse er stadig aktuel, mener foreningen. Arkivfoto
NYHED | 29. APR 2023 • 11:00
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED
29. APR 2023 • 11:00

Foreningen Bornholmtunnel mener, det er mere aktuelt end nogensinde at diskutere en fast forbindelse til Bornholm.


Tiden er moden til et servicetjek og sporskifte i Foreningen Bornholmtunnel. Siden den blev stiftet i 2005, har foreningen arbejdet på at få igangsat en forundersøgelse af en tunnelforbindelse til Bornholm, men nu har den nye bestyrelse fået mandat til at ændre fokus og formål.

Det fremgår af en pressemeddelelse, som den nyvalgte formand, Claus Rylander Christensen, har udsendt efter foreningens generalforsamling.

I årenes løb har tunnelforeningen brugt meget energi på at argumentere for forskellige praktiske og tekniske løsninger, og mange medlemmer har lagt ressourcer i projektet. Nu skal den nye bestyrelse bruge tiden frem mod næste generalforsamling på at give foreningen et servicetjek, så dens primære formål kan blive opfyldt over tid.

Hovedformålet er og vil fortsat være at arbejde for etablering af en fast forbindelse mellem Bornholm og Sverige. Dette vil Foreningen Bornholmtunnel opnå dels ved at øge foreningens synlighed og dels ved at øge antallet af medlemmer, fremgår det.

Med indsættelsen af Express 5 som ny hovedfærge vil nogle måske mene, at tanken om en fast forbindelse til Sverige er en fantasi. Det er tunnelforeningen vant til. Da den blev stiftet, blev den hos nogle modtaget som en protest eller happening. Siden er der løbet meget vand i åen, og foreningen mener, at udviklingen verden over har vist, at man ved at sikre infrastrukturen med faste forbindelser med tilstrækkelig kapacitet kan bevare grundlaget for udvikling – også i afsides beliggende dele af samfundet.

Derfor er det mere aktuelt end nogensinde at diskutere en fast forbindelse til Bornholm, lyder det i pressemeddelelsen fra Foreningen Bornholmtunnel, der ærgrer sig over, at en fast forbindelse ikke indgår i Trafikstyrelsens bornholmeranalyse, selvom der er kapacitetsproblemer i færgetrafikken.