Gammel færge gør comeback på køgeruten

Gammel færge gør comeback på køgeruten
Hammerodde blev bygget til rederiet Færgen. Arkivfoto
NYHED | 14. MAR 2023 • 10:22
NYHED
14. MAR 2023 • 10:22

Færgeturen mellem Rønne og Køge bliver i april med en gammel kending, når Hammershus skal på dokophold.

Afløseren i perioden fra den 11. til den 27. april bliver nemlig færgen Stena Vinga, der har erfaring med turen mellem Rønne og Køge. Det har den nemlig gjort før under navnet Hammerodde. Den blev indsat i Østersøen i 2005 og sejlede frem til 31. august 2018, hvor Molslinjen overtog sejladsen efter Færgen.

– Med Stena Vinga får vi en færge, som vi ved passer ind i lejer og til landgange, så det skulle give så få gener som muligt, siger Molslinjens kommercielle direktør, Jesper Skovgaard i en pressemeddelelse fra Molslinjen.

Stena Vinga har siden navneskiftet sejlet mellem Gøteborg og Frederikshavn, men i dag er den hovedsageligt reservefærge på samme måde, som Povl Anker er det på Bornholm i dag. Derfor har det også været muligt for Bornholmslinjen at chartre færgen, oplyser Molslinjen.

I de to uger i april, vil den daglige færgetrafik blive ændret en smule, således at Stena Vinga vil afgå klokken 16 fra Rønne i stedet for det normale afgangstidspunkat klokken 17. Ifølge Molslinjen har det den fordel, at det vil give folkene i Køge Havn en ekstra time til at laste den ”nye” færge.