Express 5 sætter kurs mod Bornholm

Express 5 sætter kurs mod Bornholm
Ill.: Molslinjen
TOPNYHED | 21. MAR 2023 • 19:40
TOPNYHED
21. MAR 2023 • 19:40

Express 5 er nu klar til at påbegynde sin lange rejse fra Filippinerne til hjemhavnen i Rønne, oplyser en pressemeddelelse fra Molslinjen. Besætningen på verdens største hurtigfærge håber at kunne forlade havnen i Filippinerne til midnat dansk tid og at være fremme om 24-26 dage.

Express 5 er klar til afgang mod Rønne. Målt på biler og passagerer er det verdens største hurtigfærge, som i løbet af få timer sætter kursen mod Bornholm.

De sidste papirer er underskrevet, og de sidste tests til søs er gennemført med succes. Express 5 er klar til den lange tur mod Rønne.  Molslinjen afgav ordre på færgen tilbage i oktober 2019, og siden har byggeriet foregået hos Austal ’s hurtigfærgeværft i Filippinerne. Nu skal færgen til Rønne.

– Vi glæder os meget til at få Express 5 hjem til Rønne. Det har været en lang byggeproces, hvor corona har drillet os undervejs, så det bliver godt at se færgen i sin nye hjemhavn, siger Molslinjens administrerende direktør, Kristian Durhuus, i  pressemeddelelsen.

Express 5 i solnedgang. Arkivfoto

Turen hjem varer 24 til 26 dage afhængig af vejr og vind på den cirka 10.000 sømil lange rejse. Det svarer til små 19.000 kilometer med en gennemsnitsfart på 20 knob, inden færgen kan gå ind mellem molehovederne i Rønne.

Den elleve-mand store besætning får selskab af fire observatører – tre fra værftet og en fra motorproducenten Wärtsila. De skal tage turen fra værftet til Colombo, Sri Lanka over Suezkanalen via Malta, gennem Kielerkanalen og derfra til Rønne.