De løbske godsvogne

NOTITS | ABONNENT | 20. SEP 2023 • 19:00
NOTITS | ABONNENT
20. SEP 2023 • 19:00

Allinge-Sandvig Byforening inviterer i næste uge til foredrag med Sten Møller fra DBJ Museum om Allinge-banen og om ulykken med de løbske godsvogne i Rønne.

Afsporingen, der skete i 22. juli 1936, er en af de mest dramatiske ulykker i bornholmsk jernbanehistorie. Et tungt lastet godstog på cirka 20 vogne var på vej fra Rønne mod Allinge. I Nyker blev toget rangeret ind på et sidespor ved det gamle mejeri for at afkoble et par vogne.

Pludselig opdagede togpersonalet, at godstoget begyndte at rulle baglæns ud ad sporet. Og da der var temmelig kraftigt fald ned mod Rønne, fik vognene hurtigt fart på.

Hvad der skete derefter, kan man høre tirsdag den 26. september klokken 19-21.30 i den store sal på Kærnehuset i Allinge.

Få fuld adgang til Tidende.dk

Første måned 0 kr.
Herefter 109 kr./md.

Se andre abonnementer her
DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 29-11-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Onsdag: Overvej at spise ude eller hente en omgang take away ;-). Fra 17-21 koster det dyrt at fyre op i pander, gryder og ovn. Gennemsnitsprisen for de fire timer er 5,27 kr./kWh. Vi savner en god gang vind til at presse priserne, men vejrudsigten skuffer helt frem til weekenden.  Brug strømmen efter kl. 22, selv om den koster 3 kr./kWh alt inklusive. Det er ikke sikkert, at det bliver billigere i morgen.

Bornholms energi og forsyning