Det indgår også i nævnets vurdering, om der er en stor risiko for, at en udnyttelse af kommunens afgørelse vil vanskeliggøre et muligt krav om fysisk lovliggørelse, hvis nævnet efterfølgende giver klagerne medhold. Endelig kan tidspunktet for aktivitetens påbegyndelse også indgå i vurderingen.
Ikke en tilkendegivelse om klage
I den konkrete sag finder Planklagenævnet, at der ikke er forhold, der kan begrunde, at nævnet fraviger hovedreglen om, at en klage ikke har opsættende virkning. Nævnet henviser især til, at klagerne ikke har gjort forhold gældende, som gør det overvejende sandsynligt, at der foreligger en væsentlig overtrædelse af loven. Planklagenævnet giver derfor afslag på anmodningen om at tillægge klagerne opsættende virkning.
Afgørelsen om opsættende virkning skal ifølge nævnet ikke ses som en retningspil for selve klagen over den politiske beslutning om, at projektet med vejomlægning og udvidelse af opmarchområdet på havnen ikke er lokalplanpligtigt. Det vil nævnet tage stilling til senere, skriver det.
"Nævnet har således ikke med denne afgørelse givet en forhåndstilkendegivelse i forhold til nævnets endelige afgørelse i sagen. Hvis ansøgeren vælger at udnytte tilladelsen, mens klagesagen verserer, sker dette på egen risiko", står der i afgørelsen.